O nouă înșelătorie în numele Poștei Române!

de | 31.07.2024 19:35 | Lifestyle, Național

Atenție! Infractorii cibernetici se folosesc din nou de numele Poștei Române pentru a obține bani de la victime.

Specialiştii Directoratului de Securitate Cibernetică avertizează că acţiunile de phishing în care este folosit numele Poştei Române s-au intensificat în ultima perioadă, iar prin intermediul SMS-urilor infractorii cibernetici atentează la conturile şi la datele personale ale românilor.

Pe măsură ce cumpărăturile online devin tot mai frecvente, primim din ce în ce mai multe notificări, mesaje și email-uri de la servicii de curierat sau Poștă. Infractorii cibernetici profită de această rutină și trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la Poșta Română pentru a ne întinde capcane.”, transmite DNSC

Potrivit DNSC, țintele înșelăciunii primesc un mesaj din partea „Poștei Române”, prin care sunt informați că un presupus pachet a ajuns la depozit, însă este reținut din cauza unor date lipsă legate de adresă, motiv pentru care nu poate fi livrat.

Mai departe, pentru a putea intra în posesia coletului, potențialele victime sunt îndemnate să acceseze link-ul furnizat în sms-ul respectiv, pentru a actualiza adresa.

Prin urmare, acest mesaj trebuie ignorat pentru a nu rămâne fără bani în cont.

 

453608502 871604685000042 5149790959779661712 n - O nouă înșelătorie în numele Poștei Române!

Dacă în această perioadă aşteptaţi o livrare, ori dacă primiţi o notificare despre sosirea unui colet pe care nu l-aţi comandat, echipa DNSC vă recomandă să:

  • Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea unor date sensibile.
  • Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
  • Nu accesaţi link-ul sau ataşamentul, doar din curiozitate, dacă ştiţi că nu urmează să primiţi un colet. Puteţi face o verificare suplimentară contactând compania pe un canal de comunicare diferit, utilizând informaţiile de la secţiunea CONTACT de site-ul lor oficial.
  • Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare după redirecţionarea pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că sunteţi pe un canal de comunicare oficial!

Sursă foto:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/incendiu-intr-gospodarie-pitesti-anexa-luat-180123/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole