„O zi cu tata” la Cinema Trivale! Momente emoționante pentru persoanele private de libertate

de | 11.05.2024 20:23 | Județean, Lifestyle

Zi plină de emoție și bucurie, astăzi, 11 mai, pentru o parte din deținuții Penitenciarului Mioveni.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Penitenciarului Mioveni, persoanele private de libertate selectate cu atenție, au avut ocazia de a se bucura de o zi în libertate alături de copiii lor. Ei au mers în Pitești, la Cinema Trivale, unde au vizionat animația din seria ”Dragonkeeper”, Micuța Ping și dragonul.

438085779 417530377913650 3351694210157214492 n - „O zi cu tata” la Cinema Trivale! Momente emoționante pentru persoanele private de libertate 438086903 417530374580317 7589880241282992932 n - „O zi cu tata” la Cinema Trivale! Momente emoționante pentru persoanele private de libertate

A fost prima dată când au mers într-o sală de cinema, din această postură.

Chiar dacă pare o simplă animație din seria ”Dragonkeeper”, Micuța Ping și dragonul, ne traversează prin povestea fetiței care vrea să salveze ultimul dragon și, în călătoria sa, ajunge să se auto-descopere, să se disciplineze, să prețuiască importanța acțiunilor și cuvintelor sale, călăuzirea alegerilor în dilemele morale, având mereu alături cea mai importantă ramură: modestia.
Fiecare om are propria călătorie, iar fiecare călătorie este însoțită de provocările ei.
Este important să știm cum și ce să alegem, atunci când viața ne pune să o facem.”, susțin reprezentanții penitenciarului

Pentru cei aflați în detenție este important să-și consolideze rolul de părinți și totodată de membri activi ai familiilor lor, chiar și pe durata cât sunt în penitenciar.

Contribuția fiecărui părinte în familie și în societate este foarte importantă, iar mâine importanța tatălui se sărbătorește oficial.
Fără o tradiție bine conturată încă, în acest an, la data de 12 Mai se sărbătorește Ziua Tatălui.
Le spunem și noi: La mulți ani alături de copii și le reamintim că și în ei stă responsabilitatea pentru luarea deciziilor importante în educare și creșterea acestora.”, au scris pe Facebook reprezentanții Penitenciarului Mioveni

Astfel, deținuții au realizat cât de frumos este să îți petreci timpul cu familia. Au uitat pentru câteva ore că sunt private de libertate şi s-au bucurat de revederea cu cei dragi.

Totodată, reprezentanții Penitenciarului susțin că fiecare zi și activitate, de la munca prestată până la vizionarea unui film, toate aduc o transformare în modalitatea de a gândi și de a acționa în viitor.

Prin organizarea acestor activități  se dorește să se ofere persoanelor aflate în detenție oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu propriul copil și de a conștientiza importanța prezenței modelului parental în dezvoltarea viitorului adult.

Sursă foto: Facebook Penitenciarul Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident pe DN 73, la intrare în Pitești!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Penitenciarul Mioveni | Pitești | Trivale

Ultimele articole