Obiectiv cu activitate turistică, închis de ISU Argeș. A fost amendat cu 100.000 lei

de | 31.12.2023 16:00 | Eveniment, Județean

ISU Argeș a închis un obiectiv cu activitate turistică și a dat amenzi în valoare de 265.000 lei, în urma unor controale efectuate ieri.

Pe parcursul zilei de ieri, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat șapte controale inopinate și 4 activități de informare preventivă pe raza județului nostru.

Având în vedere că această perioadă aduce o un grad mare de ocupare a spațiilor de cazare și un număr crescut de utilizatori la sălile de evenimente, restaurante și spații de comerț, pentru siguranța tuturor se urmărește respectarea măsurilor cu rol de securitate la incendiu în ceea ce privește siguranța utilizatorilor, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, menținerea practicabilă a căilor de evacuare în caz de incendiu la parametrii proiectați, exploatarea în siguranță a instalațiilor utilitare aferente construcțiilor respective (încălzire, electrice, ventilație).”, transmite ISU Argeș

Amenzi de peste 260.000 de lei, date de ISU Argeș într-o singură zi

În urma acestor verificări au fost constatate 18 deficiențe, inspectorii de prevenire aplicând 18 sancțiuni în valoare totală de 265.000 lei.

Totodată, în urma verificărilor, inspectorii de prevenire au luat decizia de a închide un obiectiv cu activitate turistică, unde au fost constatate mai multe nereguli. Mai mult de atât, operatorul economic s-a ales și cu o amendă în valoare de 100.000 lei.

Totodată, pentru un obiectiv cu destinația turism, colegii noștri au dispus oprirea funcționării și utilizării pe o perioadă nedeterminată, până la intrarea în legalitate, respectiv luarea măsurilor necesare îndeplinirii cerințelor de securitate la incendiu.
Pentru respectivul operator economic s-a aplicat și o sancțiune contravențională principală, constând într-o amendă în cuantum de 100.000 lei, precum și sancțiunea complementară privind oprirea funcționării și utilizării spațiului, aplicându-se sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.”, transmite ISU Argeș

Pompierii argeșeni rămân mobilizați și vor acționa și în această zi de sărbătoare pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor în cazul unor evenimente nedorite și în locurile unde se preconizează aglomerări de persoane, însă, vă reamintim că situațiile de urgență pot fi evitate printr-un comportament preventiv.

Foto descriptiv: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alocațiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole