The New Originals Company a achiziționat ”Inedit”. Sunt așteptate investiții în fabrica din Cetățeni

de | 22.07.2024 13:41 | Economic, Județean

Dacă la sfârșitul lunii mai cei de la ”Ancheta” anunțau că Dr. Oetker, cel mai mare producător de aditivi alimentari din România, aștepta să primească undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru a vinde marca Inedit, iată că astăzi cei de la The New Originals Company au anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România, compania din Curtea de Argeş. The New Originals Company s-a angajat să investească în fabrica din Cetățeni pentru a crește capacitatea de producție de tofu și pentru a extinde prezența Inedit în Bulgaria și alte țări din Balcani.

Dr. Oetker a cumpărat la rândul său brandul în 2007, atunci când a achiziţionat de la omul de afaceri Aurelian Eremia firma Inedit Food din Cetăţeni. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Compania, renumită pentru gama sa de tofu, pateuri din soia și băuturi din soia, își va continua producția la fabrica sa din Cetățeni, România, în apropierea zonei renumite pentru cultura de soia din țară.

Sursă foto:ediția tiparita ”Ancheta” si Communication Manager, Rogalski Damaschin

”The New Originals Company GmbH, înființată în februarie 2024 de Alfa Bio din Slovacia, NLT (deținută de managementul său) și Raiffeisen Beteiligungsholding din Austria, își propune să devină o companie de top în Europa pentru tofu și alimente vegane pe bază de plante. Compania este devotată înțelegerii tradițiilor legate de tofu și alimente din soia, a plantelor folosite și a nevoilor nutriționale mereu în schimbare ale oamenilor. Folosind aceste date, New Originals Company dezvoltă produse inovatoare și gustoase, menite să sprijine oamenii în obținerea unei vieți sănătoase”, potrivit comunicatuilui remis presei.

Astfel, potrivit sursei citate achiziția se aliniază perfect cu viziunea The New Originals Company, adăugând Inedit în familia sa de branduri similare, inclusiv Lunter (liderul incontestabil pe piața de tofu din Slovacia și Cehia) și Omami (primul tofu real care nu e realizat din soia, care revoluționează piața în Germania, Austria și Elveția). Compania se bazează pe metode tradiționale de producție, considerând că tofu este esențial pentru schimbarea obiceiurilor alimentare, în detrimentul creării de substituți slabi ai produselor din carne.

Ca parte a tranzacției de active care include transferul brandului Inedit, a facilităților de producție și al portofoliului, Alina Raiu, fostă Key Account Manager la Viciunai Group, se va alătura The New Originals Company în postul de Country Manager pentru România. În noul rău rol, Alina Raiu aduce peste 20 de ani de experiență în industria alimentară și de retail din România.

”The New Originals Company s-a angajat să investească în fabrica din Cetățeni pentru a crește capacitatea de producție de tofu și pentru a extinde prezența Inedit dincolo de România, în Bulgaria și alte țări din Balcani. Acest lucru este în concordanță cu tendința în creștere printre consumatorii români de a reduce consumul de carne și de a adopta o dietă flexitariană din motive de sănătate și sustenabilitate, nu doar în perioada postului. O investiție de 2,5 milioane de euro a The New Originals Company în facilitățile de producție din Cetățeni precum și vasta expertiză a investitorilor vor permite Inedit să fie în fruntea acestei linii de dezvoltare”, potrivit comunicatului primit.

”Achiziția Inedit marchează un pas semnificativ în misiunea noastră”

”Achiziția Inedit marchează un pas semnificativ în misiunea noastră de a deveni liderul în inovație și producție de tofu în toată Europa. Suntem entuziasmați să primim Inedit în familia noastră de branduri și să construim pe fundația sa solidă, extinzându-i acoperirea și menținând angajamentul față de calitate și sustenabilitate.”, a declarat Matthias Krön, CEO al The New Originals Company, păotrivit sursei citate.

Aurelian Eremia, fondatorul Inedit, a comentat: ”Când am început Inedit, în bucătăria mea acum 26 de ani, nu mi-am imaginat niciodată că va deveni brandul de top al alimentelor pe bază de plante din România. Sunt încântat să văd că Inedit se alătură familiei The New Originals Company, deoarece viziunea lor se aliniază perfect cu principiile noastre fondatoare, de respect pentru oameni și mediu.”

Alina Raiu, noul Country Manager pentru România la The New Originals Company, a adăugat: ”Sunt onorată să conduc Inedit în acest nou capitol. Combinarea expertizei locale a Inedit cu resursele The New Originals Company creează o oportunitate interesantă de a dezvolta în continuare piața alimentelor pe bază de plante în România și dincolo de ea.”

Foto descriptiv. Sursă foto: Communication Manager, Rogalski Damaschin

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Se lucrează pe drumurile județene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Austria | Bulgaria | Dr. Oetker | Elveția | Germania | Slovacia