Patriarhia Română îndeamnă la rugăciune și solidaritate în fața furtunilor și inundațiilor care amenință România

de | 28.09.2024 17:35 | Național, Lifestyle

În contextul avertizărilor meteorologice severe, care prevăd furtuni violente și ploi torențiale în diverse regiuni ale României, Patriarhia Română îndeamnă clerul și credincioșii să se unească în rugăciune și solidaritate.

Potrivit basilica.ro, duminică, 29 septembrie 2024, în cadrul Sfintei Liturghii, se vor adăuga cereri speciale „la vreme de necontenire a ploilor” în ectenia mare și ectenia întreită. De asemenea, după ectenia întreită, va fi citită „Rugăciunea la toată primejdia de obște”.

În localitățile afectate de avertizările de furtuni și ploi puternice, clopotele bisericilor vor fi sunate pentru a dispersa norii, conform anunțului făcut de Patriarhia Română.

Această inițiativă subliniază importanța comunității și a credinței în vremuri dificile.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de inundații. De asemenea, ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale în zilele următoare.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vreme instabilă în următoarele zile! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole