Percheziție la locuința lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal de rasă, însă au avut parte de o surpriză

de | 19.09.2024 16:21 | Național, Eveniment

Astăzi, 19 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Ilfov au efectuat o percheziție la o locuință din sectorul 5 al Bucureștiului.

Potrivit antena3.ro, descinderea a avut loc la locuinţa lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru.  Anchetatorii au descins în căutarea unui cal de rasă.

Potrivit sursei citate, totul ar fi început în urma unei plângeri  făcută de o femeie, pe 07 august, care a reclamat că persoane necunoscute i-ar fi luat un cal pe care îl pierduse cu trei zile în urmă.

Polițiștii din Snagov au stabilit că e vorba despre un cal din rasa trapas în valoare de 3500 euro.

În acest context, astăzi a avut loc o percheziție domiciliară la adresa lui Nuțu Camătaru, unde acesta administrează o fermă și un club de echitație.

La ferma bărbatului, oamenii legii nu au găsit calul, însă au descoperit o varietate de animale și păsări exotice deținute ilegal. Printre acestea se numără două păsări răpitoare, două maimuțe, un cangur alb și o cămilă.

0f74be18 517f 42e0 8b5c c229857a52e0 - Percheziție la locuința lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal de rasă, însă au avut parte de o surpriză 69b75185 2ddd 4ba5 bc54 1c165d0be773 - Percheziție la locuința lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal de rasă, însă au avut parte de o surpriză 51844a36 f0ca 48e4 b844 7d0dba38c4bc - Percheziție la locuința lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal de rasă, însă au avut parte de o surpriză a9bbf074 f9e0 44d3 b419 63419ecfff3c - Percheziție la locuința lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal de rasă, însă au avut parte de o surpriză78bb60c3 ee3e 4a2c 87f5 c18d65f33368 - Percheziție la locuința lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal de rasă, însă au avut parte de o surpriză

La fața locului au intervenit specialiști din cadrul Gărzii de Mediu și un biolog de la Societatea Ornitologică Română pentru a evalua situația. În acest caz, a fost deschis un dosar penal, iar cercetările sunt desfășurate de Biroul pentru Protecția Animalelor Ilfov, pentru a verifica legalitatea deținerii acestor animale.

În cursul zilei de astăzi, 19 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Sectorul 5 din municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşirea bunului găsit, obiectul dosarului fiind reprezentat de un exemplar cabalin de rasă. În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat, la adresa respectivă, mai multe exemplare de animale şi păsări exotice, a căror deţinere de către persoane fizice este interzisă”, transmit oficialii Poliţiei judeţene Ilfov.
Autoritățile continuă investigațiile pentru a clarifica situația și pentru a lua măsurile legale necesare în legătură cu deținerea speciilor protejate.
Nuțu Cămătaru este cunoscut pentru pasiunea lui pentru animalele sălbatice. În urmă cu mai bine de un deceniu, autoritățile i-au confiscat patru lei și doi urși.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Acțiuni ale polițiștilor locali în Pitești! Zeci de pietoni amendați!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ilfov | Protecția Animalelor | Snagov

Ultimele articole