Percheziții de amploare la o Primărie din Argeș!

de | 06.10.2023 14:54 | Eveniment, Județean

În cursul zilei de ieri, 5 octombrie, au avut loc cinci percheziții domiciliare pe raza județului nostru, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Astfel, una dintre ele fiind la sediul unei primării argeșene, iar celelalte la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale din municipiul Pitești.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile ar fi avut loc la Primăria Morăreşti, principalul vizat de anchetă fiind primarul acestei comune, Gheorghe Purcaru.

Potrivit cercetărilor, edilul primăriei, ar fi dispus efectuarea unor noi măsurători în teren pentru o lucrare de asfaltare, neefectuată în conformitate cu conținutul caietului de sarcini, măsurători ce nu ar corespunde realității și având ca scop exonerarea societății comerciale executante de la plata (restituirea) sumei de 66.000 lei.

De asemenea, el ar fi dispus și efectuarea plății integrale pentru o lucrare de achiziții publice constând în renovarea dispensarului localității efectuată de către o terță societate, fără ca recepția să fie efectuată și pentru echipamente care, fie nu au fost puse în operă, fie al căror preț a fost supraevaluat de până la 8 sau 10 ori față de prețul practicat pe piață pentru produse similare.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile, precum și alte documente de la U.A.T.-ul implicat. Totodată, șapte persoane au fost duse la audieri

În acest caz. oamenii legii continuă cercetările, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

41 de pisici, salvate dintr-un apartament din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole