Peste 1.000 de argeșeni au cerut recalcularea pensiei

de | 09.09.2024 16:36 | Județean, Administrație

Peste 1.000 de argeșeni nemulțumiți de recalcularea pensiei s-au adresat Casei Județene de Pensii (CJP) Argeș. De altfel, pentru a veni în sprijinul pensionarilor și a clarifica orice situație poate apărea în aplicarea punctuală a noii legi a pensiilor reprezentanții Casei Județene de Pensii Argeș au decis să organizeze săptămânal o conferință de presă.

”Până vineri, pe 06 septembrie, la instituția noastră s-au înregistrat 1.175 de cereri din partea pensionarilor. La toate aceste solicitări, până la ora actuală, din verificările efectuate, nu avem cazul de nicio revizuire.

Serviciul Resurse Umane din cadrul instituției verifică solicitările dumnealor și am început să le răspundem la petițiile formulate de aceștia”, a transmis directorul Casei Județene de Pensii Argeș, Aida Enache.

De asemenea, au fost acordate și informații telefonice precum și audiențe, circa 180/zi. Directorul CJP Argeș a mai punctat că la ora actuală, ”nu avem probleme deosebite, li s-a explicat, au înțeles, unii… că au înțeles și nu prea sunt mulțumiți, este altă discuție”.

La nivelul Argeșului, în urma recalculării, din 145.403 pensionari, 118.149 dintre ei au beneficiat de creşteri de cuantum al pensiei, iar pentru 27.254 de pensionari a rezultat un cuantum al pensiei mai mic, însă aceştia vor rămâne în plată cu suma mai mare, cea încasată în luna august.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești. Sursă video: anchetaonline.ro

Citiți, unde asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. Lucrări la infrastructura rutieră programate în perioada 9-13 septembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole