Peste 660 de incidente electorale au fost sesizate în ultimele 24 de ore

de | 09.06.2024 08:44 | Național, Eveniment

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost sesizate 665 de incidente electorale, 14% fiind în curs de verificare, transmit reprezentanții MAI

Potrivit MAI,  67% dintre sesizări a fost despre continuarea campaniei electorale, 11% au fost despre posibile fapte de corupere a alegătorilor, iar restul au privit alte tipuri de fapte.

Polițiștii au dat 97 de amenzi, în valoare de peste 100 de mii de lei și 242 de avertismente. Totodată, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea a 107 posibile infracțiuni.

Astăzi, 09 iunie, românii sunt așteptați la vot. Alegerile au început la ora 07.00, când s-au deschis secțiile de vot.

La alegerile de astăzi, au dreptul să voteze cetăţenii români care au peste 18 ani și cei 674 de români care chiar astăzi împlinesc 18 ani. De asemenea, pot vota, în aceleași condiții ca și cetățenii români, cetățenii altor state membre ale Uniunii Europene care au reşedinţa sau domiciliul pe teritoriul României.

Aproximativ 42.800 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și lucrători de la alte structuri sunt mobilizați la nivelul întregii țări pentru protecția secțiilor de vot și pentru menținerea siguranței publice atât în proximitatea secțiilor de votare, cât și pe raza localităților.

La nivelul judeţului Argeș, astăzi, până la ora 10:00, au fost semnalate 5 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate de polițiști.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Dintre acestea, 3 nu s-au confirmat, iar în două dintre cazuri, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale pentru tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale și ruperea de sigilii.

16 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.”, transmite IPJ Argeș

Sursă foto: roaep.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Arges. Votul, prioritar înaintea bisericii și altor treburi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole