În Piața Primăriei. Astăzi se deschide ”capsula timpului”

de | 20.05.2024 09:09 | Pitești, Lifestyle

Seria evenimentelor pregătite de administrația locală din Pitești continuă și astăzi. Astfel, de la ora 16:30 se va deschide ”capsula timpului”, îngropată, în urmă cu 10 ani, în parcul de lângă statuia lui ”Mircea cel Bătrân” – Piața Primăriei!

16:30 – 17:00 – Moment festiv – 636 de ani de atestare documentară a Piteștiului, deschiderea ”capsulei timpului” – mărturii culturale ale Piteștiului anului 2014, festivitatea de premiere în cadrul concursului ,,Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ediția a XII-a;

17:00 – 20:00 – spectacol muzical – coregrafic, coordonat de Centrul Cultural Pitești și susținut de școli și cluburi de muzică și dans, pe scena din Piața Primăriei: Palatul Copiilor Pitești, Straja Hojam, Centrul Universitar Pitești, Aristocratique Pitești, Latin Street Dance, Grupul Folk P620, Musicando con Adina Sima,  Total Dance Pitești.

636 de ani de la prima atestare documentară

Astăzi, 20 mai 2024, Piteștiul este sărbătorit. Se împlinesc 636 de ani de când micul târg numit Pitești – astăzi municipiu reședință a județului Argeș – a fost, pentru prima dată, menționat într-un document: orașul nostru este unul dintre cele mai vechi din Țara Românească, a cărui atestare documentară datează din vremea lui Mircea cel Bătrân, în data de 20 mai 1388.

Așezat într-o zonă liniștită și plină de farmec, având o istorie bogată și interesantă, Piteștiul a rezistat vremurilor nu întotdeauna prielnice, crescând constant și dăruind lumii oameni de valoare, astăzi fiind recunoscut la nivel național ca unul dintre centrele urbane cele mai active economic, cultural și social.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Municipiul, în topurile naționale. Cristian Gentea: ”Acesta este Piteștiul cu care ne mândrim!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole