În Piața Primăriei din Pitești. S-a deschis a treia ediție a târgului pentru ONG-uri – PITASO

de | 09.09.2024 13:27 | Pitești, Lifestyle

În prima zi de școală s-a deschis a treia ediție a târgului pentru ONG-uri, PITASO – Voluntari pentru comunitate, în Piața Primăriei din Pitești!

Organizat de Asociația „Azi elevi, mâine lideri”, astăzi, în prima zi a noului an școlar, Târgul de ONG-uri PITASO, ajuns la a treia ediție, reunește asociațiile de tineret locale și din țară, oferind adolescenților piteșteni șansa de a contribui, prin voluntariat, în proiecte menite să impacteze pozitiv viața comunității lor.

Proiectul „PITASO III – Voluntari pentru comunitate ”, care se derulează cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești și a Centrului Cultural Pitești, beneficiază în acest an de susținerea financiară a OMV Petrom și include organizarea târgului de ONG-uri la care iau parte asociații din Argeș și din alte zone ale țării, precum și derularea unor ateliere interactive pe teme care vizează voluntariatul, implicarea civică și rolul organizațiilor non-profit în dezvoltarea durabilă a comunităților. Toate aceste activități urmăresc să ofere mai ales adolescenților oportunitatea să se implice în activități de voluntariat și să cunoască direct activitatea organizațiilor și a asociațiilor care au ca misiune dezvoltarea durabilă prin educație, implicare civică și voluntariat. Totodată, prin activitățile de informare și educaționale susținute de către ONG-urile participante, tinerii din mediul urban, dar și cei din mediul rural vor avea șansa de a primi resurse utile care să îi ajute să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional, și să inițieze viitoare proiecte benefice pentru comunități.

UPDATE:

Sursă foto: FB Cristian Gentea

”A treia ediție a târgului pentru ONG-uri, PITASO – Voluntari pentru comunitate, este organizat astăzi, în Piața Primăriei, de Asociația “Azi elevi, mâine lideri”!
În prima zi a noului an școlar, elevii piteșteni sunt încurajați să descopere și să se implice activ în proiecte care aduc beneficii comunității locale sau globale!
Felicitări pentru inițiativă, organizatorilor!
Succes, voluntarilor!”, a fost mesajul transmis de primarul Cristian Gentea, după ce a trecut pe la standurile ONG-urilor prezente la ediția din acest an a târgului. 

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești și FB CRistian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste dureroasă! S-a stins Mircea Andreescu, unul dintre oamenii care au scris istorie în Dacia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Dacia | educație | elevi | OMV Petrom | Petrom | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole