Pisicile din Cipru urmează să primească tratamente împotriva COVID-19

de | 05.08.2023 22:29 | După locație, Lifestyle, Național, Știri

Pisicile din Cipru urmează să primească medicamentele rămase neutilizate împotriva COVID-19 ale oamenilor.
Acest lucru va avea loc începând din ianuarie 2023, din cauza unei mutaţii a noului coronavirus, a anunţat Guvernul cipriot, informează AFP, potrivit Agerpres.

Soluția a venit în urma unei recomandări a Ministerului Agriculturii, iar Guvernul din Nicosia a autorizat utilizarea acestor medicamente.

Peritonita infecţioasă felină (PIF), cauzată de o tulpină a noului coronavirus care nu este transmisibilă la oameni, a făcut ravagii în rândul populaţiei de pisici din Cipru, relatează Digi24.

Stocurile de medicamente care au fost utilizate pentru tratarea cazurilor de coronavirus uman şi care nu mai sunt acum utilizate pot fi puse la dispoziţia” felinelor bolnave, a informat Guvernul cipriot într-un comunicat.
Sub formă de pastile anti-COVID-19, medicamentele vor fi furnizate de serviciile veterinare.

De asemenea, asociaţiile pentru protecţia animalelor din Cipru îndeamnă de mai multe luni Guvernul local să adopte anumite măsuri pentru stoparea epidemiei, conform sursei citate.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Copila care a fost dată dispărută prin sistemul RO-Alert a fost răpită şi abuzată chiar de cel care a dat alarma

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19