Piteștean prins la volan cu acte false. A plătit 5000 de euro pentru ele

de | 14.11.2023 16:03 | Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Vizat în acest dosar este un bărbat de 28 de ani, din Pitești.

Potrivit cercetărilor efectuate de polițiști, pe 15 octombrie, bărbatul a fost oprit, pentru un control de rutină, pe strada Libertății din Pitești.

Crezând că îi poate păcăli pe polițiști, acesta le-a prezentat agenților documentele, cartea de identitate și permisul de conducere, însă acestea erau false.

Din cercetări, s-a stabilit că, în ziua de 15 octombrie a.c., un bărbat de 28 de ani, din Pitești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertății din Pitești, a fost oprit de polițiști, iar pentru control, a prezentat documente (carte de identitate și permis de conducere) susceptibile a fi false.”, transmite IPJ Argeș

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat că fotografiile din documentele prezentate de șofer aparțin altei persoane.

De asemenea, a fost stabilită și identitatea conducătorului auto, despre care s-a constat faptul că nu deține permis de conducere.

Prin urmare, bărbatul a fost dus la sediul poliției pentru audieri.

A plătit 5000 de euro

Potrivit IPJ Argeș, în perioada ianuarie-februarie 2021, piteșteanul ar fi plătit unei persoane suma de 5.000 de euro pentru a obține permisul de conducere.

În urma cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în perioada ianuarie-februarie 2021, ar fi acceptat propunerea unei persoane de a-i obține permisul de conducere, în schimbul sumei de 5.000 de euro, cu condiția să-i pună la dispoziție fotografiile unui permis de conducere și a unei cărții de identitate reale și a cărții sale de identitate.”, adaugă IPJ Argeș

Pe 15 octombrie, după administrarea probatoriului, bărbatul de 28 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus cercetarea sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acum, oamenii legii au finalizat cercetările, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

sursă foto infobistrita.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prins conducând cu viteză excesivă! Tânăr de 25 de ani din Călinești, lăsat pieton

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole