În Pitești. Colonia s-a transformat în Cartierul ACH!

de | 03.05.2024 09:33 | Pitești, Administrație, Politic

Primarul Cristian Gentea anunță că va merge în noapte de Înviere la Biserica Sfântul Mina, lăcaș de cult ce deservește piteștenii din cartierul ACH. Și asta pentru că fostul ”oraș de carton” s-a transformat considerabil, prin investițiile care au vizat electricitatea, gazele, apa, canalizarea și asfalt. Acum este un nou cartier al Piteștiului.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Electricitate, gaze, apă, canal și asfalt pentru fostul “oraș de carton”

Voi merge în noaptea de Înviere la Biserica Sfântul Mina, lăcaș de cult ce deservește piteștenii din cartierul ACH. E un loc de suflet pentru mine, din motive pe care le voi expune mai jos.

Nu eram încă primar al Piteștiului când am intrat în contact cu cetățenii din fosta colonie ACH și am descoperit acolo un cartier care nu avea nimic de-a face cu ideea de centru urban, darămite cu cea de civilizație.

Ani în șir, această zonă a Piteștiului a fost lăsată nu doar la marginea geografică, ci și la cea administrativă a orașului.

Am spus încă de atunci că voi face din fosta Colonie ACH un obiectiv primordial și nu a trecut nici un an fără ca această zonă să beneficieze de investiții noi, de măsuri menite să o transforme în ceea ce este și trebuie să fie: un cartier de facto al Piteștiului.

Astăzi, în 2024, cele 144 de familii care locuiesc aici au parte de toate condițiile pe care le merită: curent electric, gaze naturale, apă, canalizare și, mai nou, asfalt.

Vorbim deja despre un nou cartier al Piteștiului!

  • 2021 – Am realizat transferul rețelei electrice de la Hidroconstrucția la CEZ și s-a demarat procesul de branșamente individuale.
  • 2022 – A început introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale, primul branșament fiind cel al Bisericii Sfântul Mina – cel mai îndepărtat consumator din rețea.
  • 2023 – S-a finalizat rețeaua de apă și canalizare.
  • 2024 –  Au fost realizate lucrări de asfaltare.
  • Un alt obiectiv recent legat de acest cartier a fost bifat chiar în luna aprilie: Grădinița rămâne să deservească această comunitate, copiii nu vor fi relocați. Ca urmare a demersurilor municipalității,  s-a încheiat un contract de comodat cu Hidroconstrucția SA, pentru un spațiu de 107,87 mp, împreună cu terenul în suprafață de 254 mp. Acesta va rămâne la dispoziția Grădiniței cu Program Normal Nr. 6, structură ce funcționează în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Pitești.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Fiecare cartier din Pitești trebuie să aibă toată infrastructura publică necesară unor condiții civilizate și confortului urban!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea,  pe anchetaonline.ro:

Se lucrează în Pitești. Iată cum arată Expo-Parc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CEZ | colonia ACH | Cristian Gentea | Expo-Parc | Pitești

Ultimele articole