Pitești: mai puține nașteri și decese, mai multe căsătorii!

de | 12.01.2023 13:05 | După subiect, Județean, Lifestyle, Național, Pitești, Știri

Cu toate că numărul cuplurilor care s-au hotărât să se căsătorească a fost în creștere în ultimii trei ani, numărul celor care decid să facă un copil este în scădere. Statistica ultimilor trei ani arată o scădere a numărului de nașteri, în Pitești, dar și a deceselor: în 2022, s-au născut 1647 de copii – 849 de fete și 798 de băieți, anunță municipalitatea din Pitești într-o postare pe pagina de Facebook.

Se căsătoresc, dar nu se grăbesc să facă copii

Au fost înregistrate 2698 de decese, mai puține, comparativ cu anul 2021, în care au avut loc 3269 de decese.”Numărul cuplurilor care au decis să întemeieze o familie a fost în creștere, în ultimii trei ani, 810 căsătorii având loc în 2022. S-au înregistrat 17 divorțuri administrative în 2022, însă longevitatea căsniciei a fost, și în acest an, oferită ca exemplu celor mai tineri: 316 cupluri de seniori piteșteni au fost premiate pentru sărbătorirea a 50 sau a 60 de ani de căsătorie! De asemenea, alți doi seniori au fost premiați pentru împlinirea vârstei de 100 de ani, adăugându-se la ceilalți patru piteșteni care și-au aniversat centenarul în ultimii trei ani”, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Finanțări prin PNRR. Primăria Pitești intră în renovare și vor construi locuințe pentru tineri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole