La Pitești. Oamenii străzii s-au adăpostit de ger în centrele municipalității

de | 22.01.2024 16:13 | Administrație, Pitești

În această perioadă, ținând cont de temperaturile negative înregistrate în Pitești, Serviciul de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Pitești și-a intensificat acțiunile de protejare a persoanelor fără adăpost, alături de Poliția Locală și parteneri din mediul public sau privat. Potrivit informării publicate de administrația locală din Pitești la adăposturile de noapte ale municipalității oamenii străzii găsesc personal specializat și servicii medicale.

Centrele de adăpost ale municipalității: Adăpostul de Noapte ”Nord” din Str. General Gheorghe Magheru, P.T. 204, cu o capacitate de 24 de locuri, şi Adăpostul ”Speranţa” din Bl. M5, cartier Găvana, cu o capacitate de 12 locuri, oferă cazare pe timp de noapte în intervalul orar 20:00 – 08:00, cazarmament, consiliere socială, consiliere psihologică, asistenţă medicală primară. ”În perioada 15 – 22 ianuarie 2024, au fost cazate în Adăpostul ”Nord” 15 de persoane de sex masculin, însumând 85 de cazări, iar în Adăpostul ”Speranța” 6 persoane de sex feminin, însumând 38 de cazări. Societatea civilă este tot mai implicată: Direcția de Asistență Socială Pitești are în derulare parteneriate cu Biserica Sf. Vineri, Biserica Adventistă, ”Casa Muntenească Events” din Pitești și S.C. Nisa Trans Spedition din Bascov în vederea sprijinirii persoanelor fără adăpost cu o masă caldă. De asemenea, au contribuit cu diverse ajutoare (mâncare, haine etc.) și Asociațiile ”Sfinții Spiridon și Irina” și ”M.A.I.N.E.” din Pitești”, transmite administrația locală în informarea publicată.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Program scurt la Serviciul de Stare Civilă pe 24 ianuarie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Găvana | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole