Pitești Science Festival, ediția a V-a: sâmbătă, în Piața Primăriei!

de | 19.09.2024 09:07 | Județean, Lifestyle

Sâmbătă, 21 septembrie, între orele 11:00 și 17:00, în Piața Primăriei din Pitești va fi organizat târgul de experimente științifice interactive, deschis publicului de toate vârstele: Pitești Science Festival 2024!

Astăzi, între orele 12:00 și 19:00, caravana RSF este la Mioveni (Centrul Civic Mioveni). Toți copiii și elevii din Mioveni sunt așteptați să participe la seria de prezentări captivante, în care cercetători și experți din cadrul unor centre internaționale de renume, vor discuta subiecte științifice de actualitate, explicate clar și accesibil, prin metode practice și non-formale. JOI, 19 septembrie, orele 12:00-16:00!

460638111 828862479449545 1368502900813889192 n - Pitești Science Festival, ediția a V-a: sâmbătă, în Piața Primăriei!

Experimentele acoperă științe precum: astronomie, robotică, medicină, neuroștiință, inteligență artificială, imunologie, biologie, fizică, chimie, matematică, geografie și sustenabilitate. Scopul evenimentului este de a stârni interesul publicului larg pentru științe și tehnologie prin intermediul educației nonformale și prin experimente interactive la care pot lua parte, dar pe care le și pot încerca după festival, acasă, folosind materiale accesibile.

Evenimentul din Pitești încheie cea de-a cincea ediție a Romanian Science Festival (RSF) Argeș și cea mai cuprinzătoare de până acum, oferind din nou experimente științifice, artă și distracție:

  • 6 locații: Costești, Domnești, Rucăr, Mioveni, Câmpulung Muscel, Pitești;
  • 28 de mentori locali și cercetători din diaspora academică;
  • 1000 de voluntari;
  • 400 de experimente.

De asemenea, anul acesta, festivalul va aduce o inițiativă inedită în cadrul programului – RSF Talks. Asemenea unui eveniment de tip TedTalk, mentorii Romanian Science Festival vor ține prezentări pe diverse teme interesante din domeniul lor, la Cinema Trivale, în ziua de 20 septembrie, unde pasionații de știință și nu numai sunt invitați să participe. Evenimentul este gratuit, iar programul va fi postat pe rețelele de socializare ale RSF.

Coordonatoarea festivalului din Pitești, Cezara Nedelea, a precizat, potrivit informării administrației locale: „Făcând parte din acest proiect de cinci ani, întâi ca voluntar și acum în rolul de organizator, pot spune că Romanian Science Festival este o experiență inedită, indiferent dacă participi ca vizitator sau te implici în organizare. Fiecare ediție reușește să mă uimească mai mult decât cea anterioară și abia aștept să vedem cu toții ediția din acest an, cea mai mare de până acum!”

Pe parcursul celor patru zile (18 – 21 septembrie), festivalul aduce publicului atât din mediul urban, cât si din cel rural o perspectivă nouă, diversă și creativă asupra științelor și a practicalității acestora.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația științelor din România prin metode non-formale, prin implicarea diasporei academice. Evenimentul dorește să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând astfel parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ pre-universitar și universitar.

Foto descriptiv. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti și FB Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Expoziție chinologică multirasă la Costești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole