Poliţia de Frontieră anunţă trafic intens la graniţa cu Bulgaria

de | 27.07.2024 13:14 | Lifestyle, Național

Pe fondul vacanțelor în plină desfășurare, Poliţia de Frontieră anunţă astăzi, 27 iulie, trafic intens de autoturisme la graniţa cu Bulgaria, timpul estimat de aşteptare la Giurgiu fiind de aproximativ 30 de minute.

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic pe perioada weekendului, în special la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Reamintim că, pe Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu circulaţia se desfăşoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat. Din acest motiv,  se preconizează o creștere a timpilor de așteptare în PTF Giurgiu-Ruse.

În acest context, românii sunt sfătuiți să folosească și celelalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria:

– pe raza judeţului Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);

– pe raza judeţului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);

– pe raza judeţului Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);

– pe raza judeţului Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

Începând cu data de 01 august 2024, în PTF Zimnicea, va fi pus în exploatare un al doilea ferry-boat. Navele vor efectua curse în tandem (Svishtov-Zimnicea), în intervalul orar 08:00-19:00.

Reamintim faptul că, pe Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, circulația se desfășoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat, sens în care preconizăm o creștere a timpilor de așteptare în PTF Giurgiu-Ruse. De menționat este faptul că aceste valori sunt determinate de numărul mare de mijloace de transport care așteaptă la semaforul montat pe Podul Prieteniei, nu la controlul de frontieră, sens în care recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze aplicația Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria”, adaugă reprezentanții Poliției de Frontieră

Potrivit aplicaţiei, la ora transmiterii acestei ştiri, timpul estimat de aşteptare la Giurgiu este de 30 de minute.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cutremur astăzi în România

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Dolj | Giurgiu | Teleorman | Vama Veche