Polițișt argeșean – reținut pentru că înscena accidente!

de | 21.06.2024 12:55 | Județean, Eveniment, Importante

Nouă percheziții au fost efectuate în ziua de 20 iunie de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție Argeș, împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. Cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș aceștia au efectuatmai multe percheziții domiciliare, dintre care 2 la sediul unor societăți comerciale, percheziții auto, ridicări bunuri și înscrisuri și au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracțiuni privind constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată față de 10 suspecți.

Începând cu anul 2022, cinci suspecți, dintre care doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, un inspector de daune al unor societăți de asigurare și încă alte două persoane fără calitate specială, au constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop simularea producerii unor accidente rutiere pentru obținerea ulterioară a despăgubirilor de la societățile de asigurare, procedând astfel la încheierea unor constatări amiabile prin implicarea unor conducători auto fictivi, cât și prin declararea accidentelor la poliție.

Aceștia un creat un prejudiciu societăților de asigurare, estimat în această fază a cercetărilor la valoarea de peste 100.000 lei.

Cei zece suspecți au fost duși cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea continuării cercetărilor și urmare a probatoriului administrat, procurorii au dispus reţinerea unui agent de poliție și a unei persoane, fără calitate oficială.

„În cauză, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare, pe parcursul cercetărilor, beneficiindu-se de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se mai arată într-un comunicat al Serviciul Județean Anticorupție Argeș.

 

Foto descriptiv: gandul.ro

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Impact între două autocamioane și cinci autoturisme pe A1! Două persoane transportate la spital!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole