Polițiști de la Brigada Rutieră București cercetați pentru luare de mită

de | 14.08.2024 19:37 | Eveniment, Național

Patru polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București sunt urmăriți penal într-un dosar care vizează infracțiuni de luare de mită și fals.

Potrivit digi24.ro, oamenii legii sunt acuzați că au primit în mai multe rânduri sume de bani de la şoferi prinşi în trafic cu diverse abateri. Faptele de care sunt acuzați au avut loc în cursul anului 2022.

Unul dintre agenţi ( în prezent pensionar) este acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită şi  două infracţiuni de luare de mită în formă continuată. În vara şi toamna anului 2022, el a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 800 de lei de la șoferii care încălcau legislația rutieră.

Un alt agent de poliţie este anchetat pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi două infracţiuni de înşelăciune. Acesta este suspectat că a decontat voucherele de vacanţă pe care le primeşte în calitate de bugetar, folosind o factură falsificată.

Pe parcursul anului 2022, acesta a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 1300 de lei de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile privitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În sarcina acestuia s-a reţinut că la datele de 25.06.2022, 29.07.2022, 05.08.2022 şi 19.12.2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de lucrător de poliţie rutieră în cadrul DGPMB-Brigada Rutieră, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 1300 de lei de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile privitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi pentru a nu le aplica sancţiunile prevăzute de lege. De asemenea la datele de 29.10.2022 şi 07.02.2023, în două ocazii diferite, a determinat reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate prestare de servicii turistice să emită o factură falsă, pe care ulterior a folosit-o pentru a induce în eroare angajatorul DGPMB şi a obţine un folos patrimonial necuvenit constând în suma de 1450 de lei (voucherul de vacanţă)”, se arată într-un comunicat al Parchetului, potrivit sursei citate

Al treilea agent de poliţie este acuzat de comiterea unei infracţiuni de luare de mită, constând în faptul că în decembrie 2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu a pretins şi primit suma de 1300 de lei de la un şofer care a încălcat Codul Rutier.

De o infracţiune similară este acuzat şi al patrulea poliţist rutier. În august 2022, el a pretins şi primit suma de 200 de lei de la un șofer pentru a nu-i aplica sancțiunile prevăzute de lege.

Faţă de trei dintre ei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tânăr de 24 de ani a rămas fără mașina de 60.000 de euro, după un control al poliţiştilor de frontieră

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Direcţia Generală Anticorupţie | Tribunalul Bucureşti