Polițiștii argeșeni, la datorie în acest sfârșit de săptămână

de | 14.06.2024 13:40 | Județean, Lifestyle

La acest final de săptămână, polițiștii argeșeni vor acționa, zilnic, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, cu ocazia manifestărilor cultural-artistice, ce se vor desfășura în județ.

Pentru ca toți participanții să se bucure de spectacolele organizate, oamenii legii vor fi prezenți printre cetățeni pentru prevenirea incidentelor negative, menținerea climatului optim de siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravențională.

Sâmbătă, 15 iunie, Argeșul găzduiește o paradă a motocicliștilor, în cadrul Festivalul CFMOTO DAY ADVENTURE FEST 2024, care va străbate atât municipiul Pitești, cât și DN 73 către Mioveni și orașul Mioveni.

Punctul de întâlnire va fi zona Stadionului Nicolae Dobrin, în jurul orei 10:00, iar de aici se va pleca spre Mioveni, în grupuri de câte maxim 200 de motocicliști, pe traseul: strada Nicolae Dobrin – strada Vasile Pârvan – strada Basarabiei – bulevardul Petrochimiștilor – bulevardul Republicii – strada C.A. Rosetti – bulevardul I.C. Brătianu – strada Calea București – strada Calea Câmpulung – DN 73 – Mioveni.

Atenție! Începând cu ora 11:00 și până la ora 14:00, traficul rutier, pe strada I.C. Brătianu, pe sensul către Mioveni, de la DN 73-până la bulevardul Dacia din Mioveni, va fi închis.

În Mioveni, după ora 14:00, circulația auto va fi suspendată pe sectorul de drum cuprins între Bulevardul Dacia (zona LIDL) și Zona de Picnic FĂGET.

Polițiștii argeșeni vor asigura tranzitarea coloanelor de motocicliști, dar și fluidizarea traficului, astfel încât să nu se creeze blocaje sau incidente în trafic.

Pentru că prezența motocicliștilor pe drumurile publice din județ va fi una consistentă, oamenii legii au câteva recomandări pentru siguranța acestora și a celorlalți participanți la trafic:

-Utilizați echipamentul de protecție omologat;
-Fiți vizibili – atât prin folosirea echipamentului specific, cât și prin respectarea regulilor de semnalizare în trafic;
-Nu creați suprize, aplicarea principiului ”mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident;
-Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic;
-Nu confundați strada cu o pistă de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident;
-Nu uitați de politețea rutieră! Există timp și spațiu pentru toată lumea!

Ne dorim să conștientizăm participanții la trafic că motociclismul, pe lângă pasiune, este un stil de viață. Motocicliștii, pe lângă a se face auziți, trebuie să se facă văzuți.
Pentru că împărțim aceleași străzi și intersecții zi de zi, trebuie să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru. Asta înseamnă, de fapt, condusul preventiv.”, transmite IPJ Argeș

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victimă la Drăganu! A intrat cu mașina într-un parapet

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole