Polițiștii argeșeni și-au promovat profesia la Colegiul Național ,,I.C. Brătianu”

de | 13.05.2024 19:16 | Județean, Lifestyle

Polițiștii argeșeni desfășoară, permanent, activități de promovare misiunilor polițiștilor și a specificului profesiei de polițist, în special în rândul tinerilor.

Astăzi a sosit rândul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul Colegiului Național I.C. Brătianu din Pitești să afle cum pot deveni polițiști, dar și ce implică această meserie.

Astfel, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire, criminalistic, investigații criminale, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au împărtășit din experiența lor celor prezenți și interesați de profesia de polițist.

0c9cd1ae 63f5 4cc8 b3a1 8d885421f9dc - Polițiștii argeșeni și-au promovat profesia la Colegiul Național ,,I.C. Brătianu” d9713d32 ac68 44f1 a253 7bfd5560b983 - Polițiștii argeșeni și-au promovat profesia la Colegiul Național ,,I.C. Brătianu”

Meseria de polițist nu este ușoară, implică asumarea responsabilității și este una riscantă, motive pentru care intră în categoria ocupațiilor care țin de o înclinație spre această meserie, implică o vocație ce trebuie descoperită și apoi crescută. Acestea sunt argumente ce fac meseria de polițist cu atât mai nobilă.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș

Oamenii legii au interacționat direct cu elevii, oferindu-le informații despre responsabilitățile, competențele și oportunitățile oferite de această carieră.

De asemenea, le-au fost descrise uniforma și rolul polițiștilor prezenți în stradă și le-au fost prezentate tehnica și dotările diverselor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Pentru cei interesați de o carieră în poliție, reamintim faptul că, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș, prin Serviciul Resurse Umane, desfășoară recrutări pentru sesiunea aprilie – iulie 2024, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.

Oferta educațională, condițiile de recrutare, documentele și formularele necesare, alături de detaliile privind concursul de admitere pentru școlile de agenți de poliție Câmpina și Cluj Napoca, respectiv agenți de poliție de frontieră Oradea, pot fi consultate accesând link- ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-in-institutiile-de-invatamant/anunt-recrutare-candidati-pentru-admiterea-in-institutiile-de-invatamant-postliceal-care-pregatesc-personalul-pentru-nevoile-m-a-i-sesiunea-aprilie-iulie-20241713946108.

Foto: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fiecare viață contează! Pui de coțofană salvați de pompierii argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Brătianu | Câmpina | Cluj | I.C. Brătianu | Oradea | Pitești

Ultimele articole