Polițiștii au depistat luna trecută peste 1300 de persoane dispărute

de | 07.09.2024 17:55 | Național, Eveniment

România se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de copii dispăruți. În luna august 2024, autoritățile au raportat peste 760 de astfel de incidente, ceea ce subliniază o tendință îngrijorătoare. Mulți dintre acești minori pleacă voluntar de acasă sau din centrele de plasament și, în unele cazuri, dispar de mai multe ori. Totuși, majoritatea sunt găsiți în primele ore de la dispariție, datorită intervenției rapide a poliției.

Potrivit Poliției Române, în perioada 1 – 31 august 2024, polițiștii de investigații criminale au reușit să localizeze 1.319 persoane dispărute, dintre care 762 erau minore.

În aceeași perioadă, poliția a identificat 21 de persoane căutate internațional, dintre care 15 aveau sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate. De asemenea, situația a 289 de persoane urmărite la nivel național a fost clarificată, dintre care 216 aveau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea și 31 mandate de arestare preventivă.

Aceste statistici subliniază nu doar provocările continue în gestionarea cazurilor de dispariții, dar și angajamentul autorităților de a răspunde rapid și eficient în astfel de situații critice.

Foto descriptiv dbonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă intervenție a salvamontiștilor argeșeni! Turist spaniol rănit pe Transfăgărășan

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: