Cod portocaliu și cod galben de caniculă în Argeș și în alte județe din țară

de | 18.06.2024 12:51 | Importante, Județean, Lifestyle

ANM a emis o atenționare de cod galben și cod portocaliu de caniculă valabil astăzi și mâine în mai multe județe din țară. Vizat este și județul Argeș.

ANM COD GALBEN canicula

Astăzi, 18 iunie sunt anunțate temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

Maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, mai anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ANM COD PORTOCALIU canicula

Meteorologii avertizează că miercuri, 19 iunie județul Argeș și alte județe din țară vor fi sub cod portocaliu de caniculă.

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

 

Foto Digi 24

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție șoferi! Este anunțat un transport agabaritic!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Banat | Digi