Poveste emoționantă în Ștefănești: Familie ajutată de „Visuri la Cheie” să își împlinească visul

de | 12.09.2024 18:35 | Județean, Lifestyle

În ediția din 11 septembrie 2024 a emisiunii „Visuri la Cheie”, echipa a ajuns în  Argeș, pentru a transforma visul unei familii din Ștefănești în realitate.

Este vorba despre familia Roman, care este formată din Dragoș, în vârstă de 45 de ani, soția sa Carmen, și fiul lui Andu.

3f95085d ee6d 4654 b320 b54dfcc0c12e - Poveste emoționantă în Ștefănești: Familie ajutată de „Visuri la Cheie” să își împlinească visul

Potrivit protv.ro, Dragoș, care suferă de spondilită anchilozantă, este pensionat pe caz de boală de la vârsta de 27 de ani, însă, în ciuda bolii cumplite care îl împiedică să muncească, el și-a crescut fiul singur.

Bărbatul susține că apariția lui Carmen în viața lor este „o putere divină”. Femeia s-a atașat foarte mult de Andu și a avut un rol esențial în educația lui. Băiatul a început să învețe mai bine, iar acum ia bursă de merit.

Carmen are 49 ani și lucrează ca asistent personal pentru soțul ei. Din păcate, viața ei a fost marcată încă de mic copil de dificultăți.

M-am nascut în orasul Costești din județul Argeș. Povestea mea trista incepe de cand eram copil. Pot spune ca viata a avut planuri “mari” cu mine. La varsta de 3 ani si 4 luni, când, înca, nu înțelegeam ce mi se întâmplă, am fost părăsită de mama și crescută de bunicii materni și de tata. Mama a luat-o cu ea doar pe sora mea mai mică, nu pentru că ar fi iubit-o mai mult, ci pentru că dorea pensia alimentară de la tata. Când aveam 10 ani, am pierdut-o pe bunica, cea mi-a fost ca o mamă. De atunci, am fost crescută doar de bunicul și de tata. Din păcate, studiile mele s-au terminat odată cu finalizarea liceului. În clasa a XII, m-am înscris la Școala Populară de Artă, secția Canto, Muzică Ușoară, sub îndrumarea doamnei profesoare Cornelia Voica. În timpul școlii, doamna profesoara mi-a propus să mă mut la canto classic, pentru a urma Academia de Muzică din București. Din păcate, nu am dat curs propunerii, din cauza situației financiare precare pe care o aveam”, a declarat Carmen, potrivit sursei citate

După ce a divorțat de fostul soț, cu banii după partaj, Carmen a cumpărat un teren și a reușit să construiască o casă mică, strângând economii și făcând împrumuturi.

Am cumpărat un teren de 250 mp la periferia orașului Pitești. M-am gândit că ar fi mai bine să îmi fac o căsuță numai a mea, fără să mai fiu aruncată în stradă. Era timpul să-mi fac propria mea casă, pentru că altora le făcusem deja. Munceam foarte mult la croitoria unde eram angajată. După ce terminam serviciul, făceam ore suplimentare, pâna seara târziu la o altă croitorie ca să strâng bani pentru a mai cumpăra ceva pentru casă. Am făcut credite peste credite și diferite refinanțări pentru a a ajunge în stadiul în care sunt azi cu casa. Am folosit chiar și bonurile de masă pentru a da diferența la o fereastră.”, transmite femeia

Andu are 11 ani și este în clasa a V –a la Școala Gimnazială “Nicolae Simionide” din Pitești. El este pasionat de istorie, iar cea mai mare plăcere a sa este să se joace de-a soldatul. Băiatul visa la condiții mai bune în care să-și facă lecțiile.

 N-am preferințe, numai să văd parchet, să văd birou”, le-a spus el arhitecților de la Visuri la cheie

Andu a înțeles importanța de a avea aspirații mari și susține că nu își dorește să depindă de părinți.

Atât au putut părinții, poate eu pot mai mult. Nu pot să stau după părinți, cum fac unii tineri în ziua de azi”, a declarat băiatul

În ediția de ieri, echipa „Visuri la Cheie” a intervenit pentru a transforma locuința celor trei într-un cămin confortabil pentru întreaga familie.

Într-un moment de mare emoție, familia Roman a văzut cum visul lor devenea realitate. Dragoș și Carmen au fost profund recunoscători, iar Andu s-a bucurat de condiții mai bune pentru a-și continua studiile.

Faptul că am terminat cu tot ce necesita, atât interior, cât și exterior, ne-a ajutat pe viață, definitiv. Nu mai este nicio grijă, niciun stres, decât să ne ocupăm de viețile noastre”, a declarat Dragoș, capul familiei, completat de fiul lui, Andu: ”să ne bucurăm de această casă, să o avem sănătoși, să nu o distrugem că e păcat de ea”.

Foto/video protv.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânără din Țițești, prinsă la volan fără permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Pitești | Roman

Ultimele articole