Poveşti de succes din sistemul de protecţie socială. Tânăr orfan campion la tir cu arcul!

de | 19.08.2024 21:47 | Județean, Lifestyle

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Argeș continuă seria poveştilor de succes ale tinerilor din cadrul sistemului de protecţie socială cu cea a tânărului Alexe Răzvan – Emil, care, ”prin muncă, ambiţie, talent şi perseverenţă, a reuşit să urce mereu pe podium”.

Arcul a fost arma preferată în Levantul, Anatolia și Egipt pe întreaga durată a Neoliticului, în principal pentru vânătoare, în timp ce a fost folosit pentru război în Europa încă din acea perioadă, potrivit ro.wikipedia.org. Totodată, în Egipt, a fost folosit de perioada predinastică, cum o atestă descoperiri arheologice și reprezentările figurate. Ba mai mult, potrivit sursei citate, în secolul al VIII-lea î.Hr. a apărut forma scurtă, compozită și recurbată, folosită printre altele de perșii și de sciții.

”În sistemul de protecţie socială al DGASPC Argeş avem numeroase exemple de tineri ale căror poveşti de viaţă sunt presărate cu muncă, dedicare şi ambiţie, dar şi cu dragoste, empatie, educaţie şi responsabilitate, din partea specialiştilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş, care au fost şi sunt sprijin pentru aceste vlăstare, pe care le cresc, le educă, le îngrijesc şi le deschid orizonturi de integrare în viaţa independentă.

Sursă foto: Facebook DGASPC Argeș. Sursă foto: Facebook DGASPC Argeș.

Un astfel de exemplu este tânărul Alexe Răzvan-Emil, care a avut privilegiul să se bucure de sprijinul, grija şi educaţia unui asistent maternal, din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş.

Pentru că succesul nu vine imediat şi cu siguranţă nu este uşor de obţinut, Răzvan s-a pregătit intens, cu perseverenţă şi multă dedicare, iar acum culege recompensele.

Răzvan a absolvit cls. a X-a la Liceul Tehnologic ”Astra” din Municipiul Piteşti, cu media generală 8.22.

Ambiţios şi perseverent, Răzvan, susţinut de oamenii cu suflet mare din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş, a avut încredere în forţele proprii şi şi-a dorit să devină cea mai bună variantă a sa”, transmit cei de la DGASPC Argeș pe pagina de Facebook.

Tânărul practică un sport care îi aduce satisfacţii – “Tir cu Arcul”, în cadrul Federaţiei Române de ”Tir cu Arcul”, unde a obţinut numeroase diplome şi medalii. Astfel, iată doar câteva exemple din performanţele sportive obţinute de Răzvan: la concursul “Tir cu Arcul” , ediţia a X-a, organizat în anul 2023, în Hundeoara, Răzvan a obţinut locul I – Cupa Ioan Corvin; în anul 2024, la concursul “Arcaşii Argeşeni”, Răzvan a obţinut, din nou, locul I; de asemenea, în anul 2024, la Campionatul Naţional, la proba sportivă ”ŞAPTE FORTĂREŢE-INDOOR”, organizat sub egida Federaţiei Române de Arc Istoric, de către Clubul Municipal ”Unirea” din Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Răzvan a urcat din nou pe podium, obţinând locul al II-lea.

”Conducerea D.G.A.S.P.C. Argeş îl felicită public pe Răzvan şi încurajează şi alţi tineri să fie la fel de perseverenţi, curajoşi şi responsabili, pentru că şi ei pot avea rezultate remarcabile, în diferite domenii de activitate.

FELICITĂRI, RĂZVAN, pentru numeroasele REUŞITE!”, au transmis în încheiere cei de la DGASPC Argeș.

Sursă foto: Facebook DGASPC Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Luana Toader și Trio Jazz&Pop Pitești, concert la Argeș Mall

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alba | Alba Iulia

Ultimele articole