Precizări făcute de ISU Argeș cu privire la închiderea unei stații de alimentare cu carburanți din localitatea Călinești

de | 17.05.2024 15:55 | Județean, Administrație, Eveniment

O stație de alimentare cu carburanți din localitatea Călinești a rămas fără autorizație de funcționare, în urma unui control efectuat de inspectorii din cadrul ISU Argeș.

S-a constatat că aceasta nu mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației. Situația a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în cămin de bătrâni.

Conform prevederilor HGR 915/2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, nu intră în competența instituției noastre oprirea funcționării ori utilizării unor astfel de obiective.

În urma unui control al inspectorilor de prevenire, planificat la respectivul obiectiv, s-a constatat că în prezent nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, fapt pentru care s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu pentru stația mixtă de distribuție carburanți și aplicarea unei amenzi contravenționale.
Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni), în conformitate cu prevederile NP-037/99- Normativ de proiectare, execuție şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate pentru autovehicule.

Situația prezentată mai sus a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.”, transmite ISU Argeș

ISU Argeș mai transmite faptul că actualul cămin de bătrâni, situat lângă stația GPL, funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu. De altfel, s-a solicitat inclusiv suspendarea licenței de funcționare.

De asemenea, facem mențiunea că unitatea amintită anterior funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social, conform Ordinului comun 179/12089/20892/2023.

Totodată, nici în cazul acestor tipuri de obiective, instituția noastră nu poate dispune oprirea funcționării ori utilizării, conform prevederilor HGR 915/2015.”, adaugă ISU Argeș

Nemulțumiți de măsura luată de autorități, patronul și o parte din angajații Stației Peco au protestat lângă sediul ISU Argeș, relatează adevarul.ro

Situația mea este disperată. Am ales să protestez pentru că este ultima șansă, dacă pot să mai facă ceva. În urma unui control ISU, consider că s-a făcut un abuz. Mi s-a ridicat autorizația la incendiu, dar nu din vina mea. Lângă firma mea se află o fostă pensiune, actualmente un azil de bătrâni, care funcționează fără autorizație de la ISU. Din această cauză, butelia mea de GPL, care se află în incinta stației, nu mai respectă normativele de distanță față de un azil. Dar respecta atunci când în imobil funcționa o pensiune”, precizează George Cătălin Arsene, patronul stației peco, pentru „Adevărul”.

Foto: Facebook ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteștean de 26 de ani reținut pentru înșelăciune și fals în înscrisuri

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești

Ultimele articole