Prefectul de Argeș: ”În caz de nevoie urgentă, voi convoca CJSU și le vom duce apă oamenilor!”

de | 21.06.2024 20:38 | Administrație, Județean

În premieră în județul Argeș, prefectul va ține audiențe în teritoriu, iar prima înâlnire a avut loc astăzi. Astfel, prefectul de Argeș, Dragoș Predescu, a avut prima întâlnire în teritoriu cu cetățenii din Dârmănești. Ce a găsit prefectul la fața locului? Ei bine, acest lucru l-a nemulțumit și a subliniat că va monitoriza ”cu precădere situația de la Dârmănești, dar și la nivelul județului”, după cum se arată în informarea remisă presei.

”Vă imaginați cum e să nu curgă apă la duș pe căldura asta? De asta spun că au avut parte oamenii din două sate ale comunei Dârmănești! De neacceptat!

Am avut prima zi de audiențe în teritoriu și m-am întâlnit cu o parte din cetățenii comunei Dârmănești. Sute de familii din satele Negreni și Piscani se află în dificultate pentru că societatea de apă a Primăriei a sistat alimentarea cu apă pentru populație, în vreme ce spălătoria din localitate își desfășoară activitatea normal.

Cei care nu au fântâni în curte sunt nevoiți să cumpere apă îmbuteliată, iar pentru uz casnic, se descurcă fiecare cum poate.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea cu privire la calitatea apei, la prețul acesteia – mai mare în comparație cu alte localități.

De asemenea, oamenii reclamă că din cauza ruginii și mâlului, li s-au deteriorat instalațiile sanitare și cer să se facă verificări la bazinul de apă și la societatea Apă Canal Dârmănești 2024.

Când am ajuns la Dârmănești, apa era pornită! Oamenii mi-au zis că s-a auzit că vine prefectul și așa a venit și apa! După ce am plecat, la 30 de minute, apa nu a mai ajuns în toate gospodăriile pentru că a scăzut debitul! Un ping-pong cu apă, cu măsuri nerespectate, când afară e căldură excesivă!

Monitorizez cu precădere situația de la Dârmănești, dar și la nivelul județului, pentru a mă asigura că oamenii nu rămân fără apă în această perioadă, când Argeșul se află sub cod roșu de caniculă. Asta înseamnă că, în caz de nevoie urgentă, voi convoca CJSU și le vom duce apă oamenilor!

Dar, nu asta este normalitatea! Motiv pentru care transmit public reprezentanților autorității locale faptul că apa nu trebuie să fie motiv de dispute și că trebuie, le place ori ba, să colaborăm pentru binele oamenilor”, a declarat prefectul de Argeș, Dragoș Predescu, potrivit informării primite.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prefectul Dragoș Predescu anunță audiențe în teritoriu: ”Vineri voi fi în localitatea Dârmănești, satul Piscani”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dârmănești | Dragoș Predescu | Piscani