Prefectul Dragoș Predescu: ”A început relocarea urșilor de pe șoseaua Transfăgărășan!”

de | 12.09.2024 07:53 | Politic, Județean

Prefectul de Argeș, Dragoș Predescu, a anunțat ieri că a început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan. Potrivit acestuia, procesul poatedura câteva zile și va implica tranchilizarea animalelor doar în cazuri extreme, asigurându-se astfel siguranța atât a urșilor, cât și a echipelor de intervenție. După discuții cu oficiali guvernamentali, Ministerul Mediului a emis actele necesare pentru transportul urșilor către Sanctuarul de la Zărnești, prioritizând începerea mutării unei ursoaice considerate agresive. Prefectul de Argeș, Dragoș Predescu, reamintește că vizitatorii nu au voie să se oprească în zonă pentru a interacționa cu animalele.

sURSĂ FOTO: Facebook Dragos Predescu

”A început relocarea urșilor de pe șoseaua Transfăgărășan! Procesul poate dura câteva zile, iar la tranchilizare se va recurge doar în caz de maximă necesitate. Soluția a fost aleasă în așa fel încât animalele să nu fie afectate și să nu fie puși în pericol nici reprezentanții instituțiilor statului.

A fost nevoie de identificarea unei soluții juridice pentru ca urșii să fie duși în Sanctuarul de la Zărnești și după discuții cu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, și Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a identificat și au fost emise actele normative. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis Ordinul necesar pentru relocare.

A fost făcută o prioritizare a animalelor pentru relocare. Prima mutată va fi o ursoaică despre care specialiștii spun că a devenit agresivă. Va merge în Sanctuarul de la Zărnești. La fel se va proceda apoi cu toți urșii care ajung la șosea.

Reamintesc, cu atât mai mult în acest context, că persoanele care trec prin zonă nu au voie să se oprească pentru a-i fotografia, filma sau pentru a le da să mănânce!”, a transmis, miercuri, pe pagina de Facebook, prefectul de Argeș, Dragoș Predescu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu și FB Dragoș Predescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vizită importantă în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Dragoș Predescu | Ministerul Mediului | Mircea Fechet | Transfăgărășan

Ultimele articole