ANM a prelungit alertele de caniculă! Temperaturi extreme în aproape toată țara

de | 20.08.2024 12:25 | Lifestyle, Național

Canicula și disconfortul termic ridicat continuă în România!

Pentru ziua de astăzi, 20 august meteorologii au prelungit codul portocaliu de caniculă și au actualizat codul roșu de temperaturi extreme.

Astfel în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei este cod galben de caniculă.

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

caldura barbat canicula - ANM a prelungit alertele de caniculă! Temperaturi extreme în aproape toată țara

Foto Digi 24

Codul portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat este valabil pentru nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte aTransilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei În aceste zone valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv.

În nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală)

cod anm canicula

Județele Arad și Bihor se aflĂ sub cod roșu de caniculă. În aceste două județe valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade.

Local vor caracteriza o noapte tropicală.

 

Foto descriptiv

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Pitești. Femeia acroșată de tren în zona CNCD a murit!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Digi

Ultimele articole