În premieră la Filarmonica Pitești! Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră „Per Aspera ad Astra” de S. Bortkiewicz

de | 04.06.2024 23:41 | Pitești, Lifestyle

Joi, 6 iunie Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic extraordinar cu pagini muzicale semnate de Brahms, Bortkiewicz și Beethoven.

Evenimentul se va ține de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Alături de orchestra simfonică a instituției revin dirijorul Cristian Lupeș și  pianistul Ștefan Doniga. În afară de Uvertura „Tragica” a lui Brahms și „Simfonia a III – a Eroica” a lui Beethoven se va interpreta, în primă audiție la Filarmonica Pitești, „Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră Per Aspera ad Astra”, de S. Bortkiewicz (compozitor de origine ucraineană).

Cristian Lupes - În premieră la Filarmonica Pitești! Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră „Per Aspera ad Astra” de S. Bortkiewicz

Cristian Lupeş a absolvit, la Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai, şi, la Bucureşti, Facultatea de Fizică. Acesta s-a născut într-o familie cu preocupări artistice, Tot în Capitală urmează, la U.N.M.B, cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală şi pe cele de dirijat orchestră, la clasa prof. Cristian Brâncuşi. În timpul studiilor, s-a perfecţionat colaborând cu dirijorii Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Alexander Myrat şi Seiji Ozawa. Este  colaborator al Artexim pentru Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”. A dirijat toate orchestrele simfonice din România.

Stefan Doniga - În premieră la Filarmonica Pitești! Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră „Per Aspera ad Astra” de S. Bortkiewicz

Unul dintre cei mai apreciaţi pianiști ai generaţiei sale, Ştefan Doniga a colaborat cu instituții de cultură importante și a susținut recitaluri și concerte în peste 20 de țări. Totodată a organizat cursuri de măiestrie în Austria, Cehia şi Coreea de Sud, a realizat emisiuni de analiză muzicală pentru posturile naționale de radio și televiziune și a coordonat numeroase proiecte culturale în țară și peste hotare.

Persoanele interesate pot achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro

Prețul unui bilet este 40 sau 50 de lei, în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 

CItiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ziua Naţională a Învăţătorului: mâine va fi zi liberă pentru elevi și cadre didactice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Austria | Cluj | Filarmonica Pitești | Pitești

Ultimele articole