Premierul Marcel Ciolacu a anunțat: ”Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă 3 luni”

de | 25.09.2024 11:28 | Național, Economic

Astăzi, la începutul ședijnței Executivului, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va prelungi măsura plafonării polițelor RCA pentru încă 3 luni, până la sfârșitul anului în curs.

”Luăm azi o decizie importantă: prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă 3 luni, până la sfârșitul anului 2024. Luăm această decizie la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară. Astfel, preîntâmpinăm astfel apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste polițe auto.”, a punctat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Vă reamintim că plafonarea tarifelor RCA a fost o măsură excepţională. Aceasta a fost luată iniţial ca urmare a falimentelor din asigurări pentru ca societăţile din zona RCA să nu crească semnificativ preţul poliţelor odată cu noul volum de polițe care urmau a fi preluate în portofoliile acestora. După cele şase luni de plafonare (până la 11 octombrie 2023), s-a decis o altă prelungire și tot așa.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Important pentru locuitorii din Războieni. Începe reabilitarea canalului deschis de pe strada Dimitrie Butculescu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu