Premierul Marcel Ciolacu: ”Aud de măriri de TVA – este exclus așa ceva”

de | 16.07.2024 12:51 | Național, Politic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că România își permite anul viitor să aibă măriri de taxe și impozite, fiind exclusă o mărire de TVA, ci trebuie să fie făcută în continuare o analiză în zona de excepții fiscale. Premierul a mai explicat că orice decizie luată în 2025 va avea efecte fiscale în anul fiscal 2026. Aceste declarații au fost făcute de premier la evenimentul de lansare a “Carta Albă a IMM-urilor din România”, organizat de Consiliul Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

”Aud de măriri de TVA – este exclus așa ceva. Este cea mai simplă abordare pe care o poate avea un guvern, astfel încât să împartă o povară, indiferent de ce venituri ai. Nu cred că România își permite anul viitor să aibă măriri de taxe și impozite. România trebuie să facă o analiză și avem reforma fiscală în continuare, acolo, în zona de excepție. Şi știm foarte bine că orice decizie luată în 2025 are efecte fiscale în anul fiscal 2026. Vom avea, din punctul meu de vedere, cea mai mare creștere economică din Europa; cu toți cu care am avut discuțiile, inclusiv cu BNR-ul, arată că spre acest lucru ne ducem”, a declarat Marcel Ciolacu, la evenimentul de lansare a “Carta Albă a IMM-urilor din România”, organizat de Consiliul Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Totodată, Marcel Ciolacu a mai precizat că ”România are nevoie de patru ani de construcție, de asumare. Asta nu înseamnă impozite noi și taxe noi, fiindcă numai o minte îngustă vine cu taxe noi și impozite noi într-o perioadă de dezvoltare a unei țări.

Este nevoie, cu adevărat, de un parteneriat real.

Împreună cu colegii mei din Guvernul României vom lăsa în continuare o stabilitate macroeconomică și niciun euro sau leu sau ban din deficitul bugetar nu va fi dus pe consum.

Va fi anul cu cele mai mari investiții din România. Cu certitudine, vom depăși 7% investiții”.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchtaonline.ro:

(Video) Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în Argeș: “Statul român are obligația să le arate respectul cuvenit celor care au construit Vidraru”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României | Marcel Ciolacu