Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, a informat în cursul zilei de azi, 3 septembrie, într-o conferință de presă că la data de 31 august au fost depuse mai multe proiecte care sunt incluse în inițiativa de bugetare participativă. Acesta anunță că este nevoie de comunicare în mai multe comunități, printre care și la Curtea de Argeș, iar datorită acestei inițiative dialogul dintre cetățeni și administrație va fi unul mai deschis.
Prin tot ce am făcut de când am preluat funcția de președinte interimar, am dorit să schimbăm acest status quo, această stare de fapt. Credem că trebuie să gândim și să acționam diferit. Noi gândim proiecte serioase care sunt legate de comunitate și de cetățeni. Proiectele nu se mai „nasc” într-un birou, ci vin direct de pe teren, din cartiere acolo unde cetățenii trăiesc și identifică nevoile orașului. Vrem ca cetățenii să facă parte din elaborarea proiectelor și să își spună părerea. Mizez pe dialog și pe negociere pentru a convinge conducerea Primăriei să deschidă căile de dialog social cu comunitatea locală. După multiple discuții în Consiliul Local și Curtea de Arges se aliniază orașelor și municipiilor care adoptă mecanismul de buget participativ, având un regulament aprobat pentru alocarea fondurilor către proiecte propuse de comunitate”, a declarat Cosmin Petrescu.
Comunitatea locală trebuie ascultată și implicată în dialog. Sunt o mulțime de idei ale locuitorilor pe care le putem transforma în inițiative de succes pentru oraș, iar bugetul participativ este un prim pas în această direcție. Este un mod foarte eficient prin care vedem exact ce își doresc cetățenii, iar echipa de consilieri a PNL Curtea de Argeș poate susține în consiliu proiectele cele mai interesante. Sunt deja cateva proiecte înscrise de locuitori, iar în sesiunea de strângere de semnături vom vedea și care sunt preferatele publicului”, a precizat președinte PNL Curtea de Argeș.
Astfel, bugetul este de 100.000 lei, inclusiv TVA. În prima ediție se numără deja proiecte de iluminat pentru cartierele Posada, Progresul și Banu Mărăcine, Mai mult de atât, este vorba și despre, terenuri de sport sau facilități anexe pentru școli sau grădinițe sau o platformă online pentru business-uri locale si promovarea turismului.
Bugetul participativ alocat pentru anul următor este unul destul de modest, mai ales dacă ne uităm la nevoile identificate și semnalate prin proiectele depuse. Fiind însă o primă ediție, considerăm că principalul câștig este activarea societății și implicarea cetățenilor. Este un mod extrem de valoros prin care vedem care sunt nevoile cetățenilor și în ce vor să se implice. Proiecte precum iluminatul stradal ar trebui să își găsească susținere în bugetul local chiar și dincolo de bugetul participativ, sunt nevoi de bază, dar iată, cetățenii au apelat la bugetul participativ pentru a le semnala”, a spus Cosmin Petrescu.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Mașină furată din cartierul Craiovei – A fost văzută aseară la ora 01.40 la McDonald’s!