Președintele Academiei Române vine la Pitești

de | 17.06.2024 13:39 | Pitești, Lifestyle

Miercuri, 19 iunie, de la ora 16:00, în Sala Amfiteatru de la Centrul de Calcul (Bulevardul Republicii, nr. 71), actualul sediu al Primăriei Muncipiului Pitești, va avea loc conferința cu tema ”Întemeierea Țărilor Române și descălecatul dinspre Transilvania”, în cadrul proiectului cultural-educativ ”Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură ”Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir. Invitatul evenimentului este prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, istoric, membru titular și președinte al Academiei Române, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Astfel, potrivit informării publicate de administrația locală din Piteșțti, oameni de cultură, istorici, muzeografi, scriitori, profesori, studenți și elevi, dar și pasionați de istoria meleagurilor românești și argeșene sunt invitați să participe la acest eveniment de prestigiu, organizat de Centrul Cultural Pitești.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

”În conștiința medievală a românilor (evident, a unora dintre ei) din toate cele trei țări locuite majoritar de aceștia există tradiția primului descălecat, de la împăratul Romei dintâi. Acest prim descălecat a așezat statornic temeiurile poporului român la nordul Dunării și (…) este etnic și politic deopotrivă, cu accent pe elementul etnic latinofon, care este elementul de bază al etnogenezei românești” – prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemeneaq, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea iese la atac: ”De acum încolo nu mai tac!” Sorin Apostoliceanu a stabilit prețul stațiilor de autobuz  și al toaletelor de 53.000 de euro!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole