Primăria Pitești a atras sponsorizări de la privați

de | 19.05.2024 08:10 | Pitești, Politic

Administrația locală din Pitești a atras susținerea unor companii mari, reușind de-a lungul timpului să obțină. sponsorizări importante care au contribuit la dezvoltarea  municipiului. Astfel, mediul privat a fost un partener pentru comunitate sponsorizând pe pe-o parte atât performanțele elevilor piteșteni, cât și investiții de infrastructură. Despre aceste parteneriate a vorbit astăzi primarul Piteștiului, Cristian Gentea, subliniind importanța parteneriatului între administrația locală și mediu privat.

”M-am bucurat, de la începutul mandatului meu, de o relație deschisă, de colaborare și respect, cu mediul privat, cu antreprenorii și companiile care dezvoltă proiecte în Pitești și în Argeș. Pe de-o parte, am încercat, ca administrație, să le asigurăm suport permanent, iar, pe de altă parte, am reușit să atragem, dinspre sectorul privat, sprijin pentru diferite obiective urbane.

  • În anul 2022, o companie lider pe piața produselor preparate din carne, cu o fabrică de profil în Pitești, și-a întărit contribuția la dezvoltarea comunității locale și a decis să susțină performanța sportivilor legitimați în cadrul cluburilor argeșene de natație, sponsorizând cu peste 500.000 lei acoperirea bazinului de înot de 50 de metri din incinta ștrandului Costache Negri din Pitești, întrucât Bazinul Olimpic era într-un amplu proiect de modernizare.

1000 de sportivi legitimați în cluburile argeșene de natație, afiliate FNRPM, s-au antrenat în sezonul rece în condiții excelente!

  • Tot în 2022, am făcut recepția primului loc de joacă public pentru copiii din Pitești, realizat vreodată prin sponsorizări! Unul dintre cele mai mari lanțuri de benzinării din România a finanțat un loc nou de joacă, în zona Făget din cartierul Trivale. Au fost amenajați, pentru cei mici, 200 de mp de teren, iar zona a fost echipată cu mobilier modern și tartan.
  • În 2023, echipa ”TehnoZ”, din cadrul Colegiului Național ”Zinca Golescu”, a reușit o performanță remarcabilă la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, din Statele Unite ale Americii, urcând pe podium! Ca răsplată pentru tinerii talentați și inteligenți care au făcut Piteștiul mândru, am reușit să mijlocesc o finanțare de 290.000 lei de la Nuclearelectrica dedicată performanțelor lor.

De asemenea, tot Nuclearelectrica a finanțat, cu 150.000 lei, o altă unitate de învățământ din Pitești, respectiv Colegiul Național Maria Teiuleanu, pentru executarea unor lucrări de termoizolație menită să asigure confort elevilor și eficiență energetică clădirii în care funcționează instituția de învățământ piteșteană.

  • Tot în 2023, investitorii care au construit două centre comerciale mari în partea de nord a Piteștiului, au finanțat modernizarea zonei de acces din Bulevardul Nicolae Bălcescu 180A-180B (fosta clădire Argeșana). Printre investițiile asumate pe terenul public s-au numărat accesul rutier cu sens giratoriu, indicatoare, marcaje rutiere, dar și spații carosabile, pietonale, trotuare și spații verzi!

Tot grație acelorași investitori, Piteștiul a beneficiat de modernizarea unui loc de joacă vechi, în suprafață de 230 de mp, amplasat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între blocurile S2 și S5.

  • Compania care a construit noul Argeș Mall, a deschis calea contribuțiilor pentru comunitate printr-un loc de joacă nou, pe strada Anghel Saligny!

Ca urmare a demarării construirii pasajului rutier care leagă cartierul Tudor Vladimirescu de Bulevardul Republicii, acest investitor a relocat zona de joacă pentru copii și a amenajat una nouă și modernă, în zona blocurilor D1-D2.

  • A venit, în 2024, rândul celei mai valoroase finanțări private pentru obiective publice, respectiv pasarela auto-pietonală care fluidizează traficul și leagă cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului. Realizată de către aceeași companie și cedată municipiului, această investiție de care acum se bucură piteștenii a avut un cost de aproximativ 8 milioane de euro!
  • Cea mai recentă sponsorizare bifată a fost în valoare de 5.000 de euro și a venit din partea Distribuție Energie Oltenia pentru echipa de robotică la nivel de școlă generală participantă la Campionatul Mondial de Robotica de la Huston!

Mă bucur de fiecare dată când sponsori puternici se alătură orașului, contribuind în acest parteneriat care trebuie, în opinia mea, să definească relațiile de reciprocitate, în comunitate!

Voi acționa cu deschidere, mereu în interesul Piteștiului și am încredere că aceste investiții sunt doar începutul unui nou tip de abordare managerială, administrativă, dar și privată!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Material realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002. 

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Basmele copilăriei au prins viață la Pitești Fest 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole