Primăria Pitești. Canalizarea pluvială deteriorată din zona Schitului Trivale, un pericol de surpare a străzii Trivale

de | 27.06.2024 14:18 | Pitești, Administrație

Administrația locală din Pitești vine cu informații noi referitoare la canalizarea pluvială deteriorată din zona Schitului Trivale, explicând în comunicatul remisă presei că aceasta reprezintă un pericol iminent de surpare a străzii Trivale.

”Este nevoie de intervenția urgentă a autorităților locale. În acest scop, în ședința Consiliului Local de ieri, 26 iunie 2024, Primarul Cristian Gentea a inițiat două proiecte de hotărâre în acest sens:

  • declararea investiției „Reabilitare canalizare pluvială strada Trivale, zona Schit Trivale” ca lucrare de utilitate publică de interes local;
  • scoaterea definitivă din fondul forestier a marginilor canalului actual”, se arată în comunicatul citat.

Cei 172 de metri pătrați, proprietate publică a Statului Român (Romsilva, Direcția Silvică Argeș), situați pe amplasamentul lucrării, vor intra în administrarea municipalității piteștene pentru constituirea frontului de lucru necesar obiectivului de investiții. Municipiul Pitești va fi astfel exceptat de la plata taxelor anuale pe care le-ar fi achitat dacă se solicita doar scoaterea temporară din domeniul forestier. De altfel, administrația locală a realizat un material video în teren, pe strada Trivale. În materialul video veți regăsi atât reprezentanții administrației locale, viceprimarul Gelu Tofan și consilierul local Tiberiu Irimia, cât și pe șeful Ocolului Silvic Pitești, Sorin Bălaș. Aceștia explică situația de la fața locului.

De asemenea, potrivit sursei citate, consilierii locali au votat ”pentru”, excepție făcând 4 consilieri PNL, care s-au abținut la vot.

Sursă video: Primăria Municipiului Pitești.  Sursă foto: screenshot.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prefectul de Argeș: Direcția de Sănătate Publică Argeș va verifica apa de la Bălilești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole