Primăria Pitești: Furtuna din noaptea trecută ține toate echipele de intervenție Salpitflor în oraș!

de | 14.09.2024 13:41 | Pitești, Administrație

În urma furtunii violente care a afectat Piteștiul în noaptea trecută, administrația locală anunță mobilizarea tuturor echipelor de intervenție Salpitflor pentru a face față consecințelor. Zeci de intervenții au avut loc în ultimele 12 ore, echipele lucrând intens pentru a curăța căile de acces și parcurile de resturile vegetale și crengile doborâte de vântul puternic.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti

”Utilajele, drujbele, au produs zgomot, motiv pentru care ne cerem scuze – disconfortul creat a fost însă secundar nevoilor imediate ale cetățenilor afectați de furtună.

Vom continua intervențiile în teren.

Trebuie să fim conștienți că fenomenele meteo extreme, precum furtunile, pot apărea oriunde, nu doar în orașul nostru.

Schimbările climatice și condițiile atmosferice imprevizibile fac ca astfel de evenimente să fie tot mai frecvente la nivel global.

De aceea, trebuie să rămânem pregătiți și informați!

Mulțumim pentru cooperare!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

IGSU: 

UPDATE – efecte meteo înregistrate în data de 14 septembrie 2024, interval orar 07:00-10:00

În contextul avertizărilor de fenomene meteorologice ce vizează instabilitate atmosferică, averse torențiale și importante cantitativ, în data de 14.09.2024 între orele 07.00 – 10.00 s-au înregistrat efecte în 7 localități din 6 județe (AG, BC, GL, IS, NT, VS), unde s-a intervenit pentru salvarea a 95 persoane (87 -județul Galați, 8 – județul Vaslui ) și pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Până la acest moment, din nefericire, în județul Galați au fost raportate 4 persoane decedate (1 – Pechea, 1-Drăgușeni, 1 – Costache Negri, 1 – Corod).

Totodată, pe lângă forțele de intervenție implicate în gestionarea situațiilor de urgență de la sol, un elicopter Black Hawk al IGAv a fost direcționat spre județul Galați, acesta urmând să efectueze atât misiuni de survol, cât și misiuni de căutare-salvare.

De asemenea, secretarul de stat, șef al departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat urmează să ajungă zonele afectate.

Reamintim ca în acest contex au fost luate măsuri privind activarea grupei operative la nivelul a 9 județe (BC, BT, BZ, GL, IS, NT, SV, VN și VS) dar și emiterea a 6 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor hidrometeorologice la nivelul a 5 județe (AG, BC, GL, NT și VS) și a 4 mesaje prin sistemul CRAWL-TVR la nivelul a 4 județe (BC, GL, NT și VS);

Misiunile sunt în dinamică, urmând să revenim, periodic, cu informații legate de situația din zonă.

Foto descriptiv. Sursă foto și video: Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Vremea rea a făcut prăpăd în Argeș! Inundații, copaci căzuți și trafic afectat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: