Zeci de primării şi instituţii din Argeş vor fi călcate de Curtea de Conturi

de | 25.07.2024 07:30 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Camera de Conturi Argeş şi-a stabilit calendarul controalelor ce vor avea loc la instituţiile publice şi primăriile din judeţ în semestrul al doilea al acestui an.

În luna iulie, inspectorii de conturi au avut de finalizat controalele de audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale unităţilor administrativ-teritoriale ale comunelor Arefu, Boţeşti, Dragoslavele şi Cetăţeni.

În luna august, acţiuni similare vor începe la Căldăraru, Cepari, Corbeni şi Domneşti şi vor dura două luni, în vreme ce la Bradu, Bughea de Jos şi Izvoru, dar şi la Consiliul Judeţean se verifică modul de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin deciziile Camerei de Conturi, în urma controalelor anterioare.

Ce primării vor fi verificate în toamnă

Din toamnă, zeci de primării vor fi controlate în ceea ce priveşte modul de organizare, recrutare și salarizare a personalului din instituțiile publice finanțate din bugetul centralizat al unităților administrativ teritoriale: în septembrie la Budeasa, Bughea de Jos, Călineşti şi Corbi, iar în octombrie la Pietroşani, Priboieni, Răteşti, Stâlpeni, Şuici, Ungheni şi la primăria oraşului Costeşti.

În luna noiembrie, sunt programate verificări privind regularitatea și corectitudinea plăților pentru cheltuieli de capital efectuate de către unitățile administrativ-teritoriale, precum și verificarea modului de punere în funcțiune a obiectivelor de investiții la primăriile Bârla, Bughea de Sus, Căteasca, Izvoru, Ştefan cel Mare, Stoeneşti şi Valea Mare Pravăţ, în aceeaşi lună urmând să aibă loc un control privind achiziţiile publice la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi un altul la Salpitflor Green, având ca obiect regularitatea și corectitudinea activității agenților economici cu capital aparținând unităților administrativ-teritoriale.

Camera de Conturi Arges_1

În luna decembrie, toate controalele Camerei de Conturi Argeş vizează exclusiv verificarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizii, astfel de acţiuni fiind planificate la Consiliul Judeţean, Primăria Piteşti, precum şi primăriile comunelor Albeştii de Muscel, Aninoasa, Bârla, Bogaţi, Bradu, Brăduleţ, Călineşti, Corbeni, Coşeşti, Drăganu, Lereşti, Mălureni, Rucăr şi Săpata.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Generalul argeşean Căunei-Florescu – doborât de la cârma Sistemului Național Antigrindină de „rachetele” fermierilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: