Primarul Cristian Gentea: Vă asigur de întreaga mea susținere în eforturile comune pentru o presă liberă și independentă

de | 03.05.2024 10:51 | Județean, Lifestyle

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a transmis astăzi, de Ziua Mondială a Libertății presei, un mesaj de susținere și apreciere pentru întreagă activitate jurnalistică și dedicarea în menținerea transparenței și a informării publicului. Și alte instituții ori lideri județeni au transmis mesaje cu această ocazie.

”Tuturor jurnaliștilor le adresez astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Libertății presei, cele mai sincere felicitări și mulțumiri pentru munca și dedicarea în menținerea transparenței și a informării publicului!

Contribuția lor este inestimabilă.

În absența presei de serviciu public, nu am putea exprima responsabilitatea administrației față de comunitate, o comunitate pe care ne-o dorim mereu mai informată și mai conectată.

Le doresc mult succes în continuare și îi asigur de întreaga mea susținere în eforturile comune pentru o presă liberă și independentă”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

”Multă sănătate, inspirație, multă putere de muncă și succes”

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în decembrie 1993, la recomandarea Conferinţei Generale a UNESCO. De atunci, ziua de 3 mai, aniversarea Declaraţiei de la Windhoek, este sărbătorită la nivel mondial ca Ziua mondială a libertăţii presei.

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial.

”La mulți ani tuturor jurnaliștilor din Argeş!

Urăm tuturor jurnaliștilor români și, în special, celor din Argeş multă sănătate, inspirație, multă putere de muncă și succes în tot ceea ce întreprind! De asemenea, vă asigurăm de toată aprecierea noastră!”, a fost mesajul conducerii Consiliului Județean Argeş.

”O presă puternică, cât mai echilibrată, înseamnă o democrație mai consolidată”

Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă

”Astăzi aniversăm Ziua Mondială a Libertăţii Presei! Așadar, vă urez multă sănătate tuturor celor din mass-media, oameni care își dedică activitatea informării oneste a publicului. Și da, întodeauna mi-am asumat și criticile dumneavoastră, atâta timp cât au fost bine intenționate, pentru că o presă puternică, cât mai echilibrată, înseamnă o democrație mai consolidată.

Nu avem posibilitatea de a intra în contact cu toți argeșenii. Tocmai de aceea, v-am considerat întotdeauna parteneri, pentru că sunteți cei care ne asigurați o conexiune cu cetățenii. Prin intermediul instituțiilor media transmitem informația și asigurăm transparența și, tot prin intermediul dumneavoastră, preluăm reacțiile de la cetățeni.

Vă respect și vom rămâne parteneri!”, a transmis Ion Mînzînă.

”Mass-media reprezintă unul dintre motoarele principale ale progresului unei societății”

”Această zi reprezintă un bun prilej pentru a transmite că mass-media reprezintă unul dintre motoarele principale ale progresului unei societății și consolidării unei democrații autentice!

La mulți ani celor care lucrează în acest domeniu și s-au pus în slujba cetățenilor, libertății și adevărului!”, transmit cei din administrația locală de la Mioveni.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook CJ Arges și Facebook Ion Mînzînă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tradiții, obiceiuri și superstiții. Vinerea Mare este zi de post negru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole