Producție! Companiile desemnate ca fiind cele mai puternice din Argeș!

de | 22.11.2023 16:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Balul Ancheta a prilejuit, ca în fiecare an, lansarea „Catalogului celor mai puternici oameni din Argeș – ediția 2023”. Catalogul reunește personalități din toate domeniile fundamentale de activitate din județ și oferă oportunitatea ca aceste personalități să nominalizeze liderii anului, din sistemul de business și sistemul public. În cazul mediului de afaceri, nominalizările merg către patru sectoare diferite: producție, construcții, servicii și retail. Ca urmare a nominalizărilor primite, clasamentul anului 2023 aduce următorii câștigători:

MEDIUL DE BUSINESS – COMPANIILE PUTERNICE ALE ARGEȘULUI 2023

► PRODUCȚIE

LOCUL I

GHEORGHE BADEA – GIC (29 NOMINALIZĂRI)

Patru decenii este perioada de referință atunci când vorbim despre Grupul Industrial de Componente, condus de către omul de afaceri Gheorghe Badea.

GIC reprezintă unul dintre cele mai puternice repere economice și sociale ale antreprenoriatului argeșean, un grup de companii cu rădăcini puternice în industria auto, dar și cu o diversificare dinamică într-o varietate de alte domenii: construcții, energie, servicii, turism, artă și cultură etc. Cunoscând o diversificare de tip conglomerat, companiile conduse de către Gheorghe Badea contabilizează o cifră de afaceri de circa 180 de milioane de euro și peste 2000 de salariați.

***

LOCUL II

OLIMPIA DORU – NEW DESIGN COMPOSITE (17 NOMINALIZĂRI)

Olimpia Doru a fondat în anul 2002, împreună cu soțul său firma New Design Composite, un pilon important al mediului economic argeșean. Pe parcursul anilor, compania și-a diversificat oferta de produse, răspunzând prompt nevoilor din piață. New Design Composite are în portofoliu trei game, respectiv AdBlue – marcă înregistrată VDA, elemente din rășină poliesterică nesaturată armate cu fibră de sticlă și produse de îngrijire și curățenie auto, pe care le și comercializează și livrează.

În ultimul an, New Design Composite a înregistrat una dintre cele mai spectaculoase creşteri, atingând un nivel record al cifrei de afaceri, cea mai mare din istoria companiei coordonate de către Olimpia Doru, de peste 77% şi o triplare a profitului.

.***

LOCUL III

DACIA RENAULT MANAGEMENT TEAM (16 NOMINALIZĂRI)

În fiecare zi, pe poarta Dacia ies 1.392 de vehicule noi, pentru că la fiecare 55 de secunde este finalizată producţia unui autoturism. Raportat la cifrele din ultimii ani, Dacia se află pe locul 9 în total vânzări, la nivel european, dar pe prima poziție la comercializare către persoanele fizice, fiind una dintre cele mai populare maşini de pe bătrânul continent.

În ciuda celor mai recente evoluţii geopolitice care s-au reflectat şi în activitatea sa, Dacia rămâne polul principal al economiei Argeşului. Businessul Automobile Dacia a crescut în 2022 cu 20%, ajungând la 5,2 miliarde de euro, care plasează producătorul român de automobile pe locul al II-lea la nivel naţional în topul celor mai mari cifre de afaceri înregistrate în 2022.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dacia | Dacia Renault | Gheorghe Badea | New Design Composite | Olimpia Doru | Renault

Ultimele articole