Profesorii pot folosi primele de carieră didactică până în octombrie

de | 13.09.2024 09:25 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Național

Conform unei ordonanțe aprobate în timpul verii, perioada de utilizare a primelor de carieră didactică și profesională acordate cadrelor didactice a fost prelungită până în octombrie 2024. Guvernul a modificat ordonanţa care inițial stabilea termenul limită la sfârșitul anului școlar 2023-2024, mai exact până la 31 august. Această schimbare, reglementată prin OG 31/2024, a fost necesară deoarece primele nu au fost utilizate integral, mulţi profesori spunând că au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza cursurile de dezvoltare profesională.

Conform amintitului document, neadoptarea acestei modificări ar fi putut avea consecințe negative asupra sistemului de învățământ, afectând personalul și generând stări conflictuale.

Primele de carieră didactică în valoare netă de 1.500 de lei au fost acordate pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic activ în anul școlar 2022-2023, fiind utilizabile pe parcursul anului școlar 2023-2024. Cu aceşti bani, profesorii îşi pot plăti cărţi, cursuri de formare profesională, dar şi echipamente electronice.

(Foto descriptiv. Sursa foto: edupedu.ro)

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cel mai mare festival național de științe revine la Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole