Profesorul de la Colegiul „Sfântul Sava” acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra unor minori a încercat să se sinucidă

de | 31.07.2024 00:15 | Eveniment, Național

Profesorul de la Colegiul „Sfântul Sava”, Sorin Spineanu-Dobrotă, care este acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra unor minori, ar fi încercat în această seară să își pună capăt zilelor, înghițind mai multe pastile.

Potrivit  Antena 3 CNN, cel care a cerut ajutor la 112 a fost un apropiat al său.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de ambulanță care l-a preluat pe dascăl și l-a transportat la Spitalul Floreasca.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-ar afla în comă, iar medicii fac eforturi pentru a-i salva viața.

https://youtu.be/qeZaxqdlYMk

Sorin Spineanu-Dobrotă a fost reținut pe 25 iulie, iar pe 26 iulie a fost eliberat și pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Deși a fost pus sub control judiciar, cu anumite restricții, profesorul de la Sfântul Sava se poate întoarce în activitatea didactică.

Dascălul este acuzat că, în urmă cu trei ani, ar fi violat un băiat de 17 ani şi ar fi agresat sexual un adolescent de 16 ani.

Prima faptă ar fi avut loc în luna iunie, într-un apartament din Sectorul 3, iar cea de-a doua în acelaşi loc, câteva luni mai târziu.

La data de 25.07.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 51 de ani), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor. La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în municipiul Bucureşti, Sector 3, inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate. La data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuinţă din Bucureşti, Sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Profesorul de 51 de ani a negat totul în faţa anchetatorilor.

Nu-mi explic. Nu-mi explic. Eu sunt pus sub control judiciar, nu aş vrea să încalc niciun fel de… Sunt convins de faptul că, spre binele meu, este ok să vorbesc în faţa instanţei”, a fost prima declarație a profesorului pentru Observator.

Foto: captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Liban

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tribunalul Bucureşti