Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna iulie

de | 26.06.2024 11:51 | Lifestyle, Național

După valul de căldură intens din ultima perioadă, meteorologii anunță ce se va întâmpla cu vremea în următoarele patru săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru perioada 24 iunie-22 iulie. Potrivit specialiștilor, va fi foarte cald în toată țara, în special în sud și sud-est.

ANM anunţă, de asemenea, ploi, vijelii şi grindină în vestul, nordul, centrul şi în sud-vestul ţãri.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Specialiştii ANM anunţă un final de iunie cu fenomene extreme în jumătatea de vest a țării, în timp ce în sud se va menține valul de caniculă.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, precum și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 iulie

În prima săptămână din luna lui cuptor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în est sud și sud-estul țării. În partea de vest a țării vor fi mai scăzute, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ploile vor fi și ele prezente, mai ales în zona Carpaților Occidentali, unde cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zona Carpaților Occidentali.”, transmite ANM

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 iulie

În această săptămână, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, însă cel mai cald va fi în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Foto Kanal D

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prețurile carburanților astăzi! Cât costă un litru de benzină şi motorină în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie

Ultimele articole