Programul de bugetare participativă. Urmează evaluarea celor 8 proiecte depuse!

de | 10.10.2023 11:07 | Pitești, Administrație, Importante

Primăria Municipiului Pitești continuă, și în anul 2023, procesul de bugetare participativă – ”Piteștiul se implică!”. Potrivit informării administrației locale, cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare, în intervalul 1 – 30 octombrie 2023 derulându-se procedura de evaluare a proiectelor depuse de către piteșteni, în cadrul actualei ediții.

În prima etapă a ediției a III-a a programului de bugetare participativă derulat de către municipalitatea piteșteană, au fost depuse 8 proiecte din următoarele domenii:

  • Parcuri, spații verzi și locuri de joacă (5);
  • Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.) (2);
  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației (1).

După etapa de analiză a proiectelor depuse, urmează afișarea proiectelor eligibile care intră în procedura de vot.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti

Ce proiecte au primit finanțare în edițiile anterioare

Prima ediție a procesului de bugetare participativă, la Pitești, s-a desfășurat în perioada martie – iunie 2022, câștigător al ediției fiind proiectul ”Amenajare teren multifuncțional pentru fotbal/baschet/tenis, în spațiul viran de pe strada Cornel Chiriac”, aflat, în prezent, în faza de execuție a lucrărilor. În perioada septembrie – decembrie 2022, a fost derulată a doua ediție a procesului de bugetare participativă în municipiul nostru, în urma căreia propunerea de proiect ”Teren multifuncțional pentru fotbal / baschet / tenis – cartier Tudor Vladimirescu” a obținut cele mai multe voturi ale cetățenilor care și-au exprimat opinia, prin intermediul platformei de bugetare participativă existente pe site-ul Primăriei Pitești. Acest proiect se află, în prezent, în etapa de achiziție a proiectării și execuției de lucrări.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Elevii Palatului Copiilor vor susține un program artistic la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești | Tudor Vladimirescu

Ultimele articole