Proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere finalizat la Popești

de | 28.06.2024 16:19 | Administrație, Rural

În comuna Popești continuă proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Patru străzi au fost asfaltate în cadrul unui obiectiv de investiții finanțat prin Anghel Saligny și de la bugetul local.

În toate cele patru sate din comună a fost asfaltată câte o stradă, pe o lungine totală de 2,3 km. Astfel, străzile pe care s-a turnat asfalt au fost Biserica Veche din satul Purcăreni, Antenelor din satul Slobozia, Afinului din satul Palanga și strada Canalului din satul Popești. Contractul a avut o valoare inițială de 40 de miliarde lei vechi, fiind necesară o suplimentare de 11 miliarde, după majorarea prețului la materiale, bani de la bugetul local, proveniți de la Consiliul Județean. Lucrările s-au încheiat la sfârșitul lunii mai, însă strada Canalului a fost pentru moment asfaltată parțial, urmând să fie executat și restul lucrării.

drum asfaltat popesti 2 1 - Proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere finalizat la Popești

Un alt proiect aprobat prin Programul Anghel Saligny la Purcăreni este „Relocare conductă de apă pe DJ 504”, care prevede înlocuirea conductei de apă pe lângă gardurile cetățenilor, pe ambele sensuri ale drumului. Conducta veche a rămas însă sub un drum care a fost modernizat și asfaltat. Valoarea investiției este de 35 de milioane de lei și este necesar avizul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, drumul fiind în garanție 5 ani, trecând doar 2 ani de la finalizarea lucrărilor. Proiectul prevede înlocuirea conductei pe un traseu de 6 km, satul Popești în întregime și o parte din satul Slobozia. Pentru realizarea investiției se așteaptă începerea licitației și avizul Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

rigola popesti 1 - Proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere finalizat la Popești

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Lucrări de 7 milioane lei – scoase din nou la licitaţie de Primăria Topoloveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | DJ 504 | Slobozia | Topoloveni

Ultimele articole