Proiect: Permisul de conducere reținut, urmărit online

de | 26.09.2024 22:54 | Național, Lifestyle

Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede implementarea unui sistem digital prin care șoferii cărora li s-au reținut permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare vor putea urmări online traseul documentelor ridicate de polițiști, relatează promotor.ro

Potrivit sursei citate, șoferii vor primi un cod unic, apoi, prin intermediul unui HUB de servicii al Ministerului de Interne, vor putea urmări traseul documentelor ridicate de polițiști.

În cazul reţinerii de către polițistul rutier a permisului de conducere şi/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestora, titularul va primi un cod unic cu ajutorul căruia va putea urmări traseul documentelor reţinute”, prevede proiectul legislativ.

Permisul de conducere reținut de poliție sau talonul mașinii, vor putea fi urmărite online, precum coletele de la curieri.

Scopul principal al acestui sistem este de a simplifica interacțiunea conducătorilor auto cu autoritățile, evitând drumurile la diverse instituții pentru a recupera documentele reținute.

Obiectivul principal al acestui HUB este simplificarea accesului beneficiarilor la serviciile furnizate de către MAI, în vederea facilitării interacţiunii online a acestora cu prestatorii de servicii publice, inclusiv prin optimizarea suportului TIC (tehnologia informației și comunicațiilor – n.r.) necesar”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților, forul decizional, iar dacă va fi adoptat, Ministerul de Interne va avea 180 de zile pentru a implementa modificările.
foto descriptiv impact.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților