Proiecte. Elevii vor putea să-și vadă lucrările înainte de a contesta notele la Evaluarea Naţională și la BAC

de | 12.08.2024 16:58 | Administrație, Național

Elevii vor putea să-și vadă lucrurile înainte de a contesta notele la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025, transmite Ministerul Educației. Aceasta este una dintre noutățile prevăzută în proiectele de calendar pentru examenele elevilor din anul școlar 2024-2025.

Astfel, potrivit informării publicate, Ministerul Educației a lansat în consultare publică:

Ordinul privind organizarea şi desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2024 – 2025

Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat – 2025

Principalele modificări propuse:

  • Competențe bacalaureat – perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2025;
  • Probe scrise (EN VIII și bacalaureat 2025) încheiate înainte de finalul lunii iunie;
  • Posibilitatea vizualizării lucrărilor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat;
  • Publicarea, alături de calendarele examenelor, și a calendarelor simulărilor examenelor naționale (EN VIII și bacalaureat 2025).

Iată propunerile:

Sursă foto: FB Ministerul EducatieiSursă foto: FB Ministerul Educatieiproiect BAC 2 pt 2025 - Proiecte. Elevii vor putea să-și vadă lucrările înainte de a contesta notele la Evaluarea Naţională și la BACproiect bac 3 pt 2025.jpg - Proiecte. Elevii vor putea să-și vadă lucrările înainte de a contesta notele la Evaluarea Naţională și la BACproiect en 2 pt 2025.jpg - Proiecte. Elevii vor putea să-și vadă lucrările înainte de a contesta notele la Evaluarea Naţională și la BAC

Forma finală a documentelor va fi aprobată după analiza feedbackului primit în perioada de consultare și după ședința Comisiei de Dialog Social.

Proiectele de ordine pot fi consultate aici.

”Important pentru elevi, profesori, părinți!

Propunem ca probele scrise ale examenelor copiilor să se desfășoare mai devreme. Ținem, astfel, cont de evoluția temperaturii în ultimii ani, care a atins niveluri extreme în perioada verii, și de faptul că poate afecta randamentul candidaților.

Ca răspuns la solicitări – atât cele primite la Ministerul Educației, cât și cele exprimate în spațiul public, luăm în calcul vizualizarea lucrărilor scrise la evaluarea națională și bacalaureat 2025, înainte de depunerea contestațiilor.

Propunerea a fost introdusă în proiectele de ordin de ministru privind desfășurarea examenelor, proiecte care au fost lansate în consultare publică de Ministerul Educației.

O altă noutate: stabilim, înainte de începutul școlii, datele simulărilor naționale. Am considerat important ca aceste date să fie publicate înainte de începutul școlii. Venim, astfel, atât în sprijinul inspectoratelor școlare din țară care organizează simulări județene, cât și în sprijinul copiilor și al profesorilor, cu mai multă predictibilitate”, este mesajul transmis de ministrul Educației, Ligia Deca, în postarea publicată pe pagina de Facebook. 

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni și FB Ministerul Educației.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Locuitorii din țările nordice îl consumă des. Iată alimentul care ameliorează celulita!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: elevi | Ligia Deca | Ministrul Educației | Mioveni | Primăria Orașului Mioveni