Proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere continuă la Țițești

de | 16.05.2024 10:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Politic, Rural

  • Primarul Gheorghe Savu: ”Eforturile noastre pentru a moderniza toată infrastructura locală devin realitate!”

Administrația locală din comuna Țițești, coordonată de primarul Gheorghe Savu, continuă proiectele pentru modernizarea localității. Dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate, în comună lucrându-se pentru asfaltarea drumurilor de interes local.

Sursă foto. ediția tipărită

În prezent, se află în derulare proiectul ”Asfaltare ulițe în sat Bucșenești-Lotași”, care a avut termen de începere a execuției data de 4 martie 2024. Termenul de execuție este de 7 luni, investiția urmând să fie finalizată în luna septembrie. Contractul are o valoare de 882.886,14 lei, obiectivul de investiții fiind finanțat de la bugetul local.

În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate străzile Solovanului, Cățelului, Duțu, Crizantemei, Albului și Salcâmului. Prin obiectivul de investiții se urmăresc stoparea degradării infrastructurii și menținerea în exploatare a sistemului de transport, aducerea în parametrii de funcționare și valorificare a capacității existente prin repararea și modernizarea acesteia, înlăturarea sau prevenirea apariției restricțiilor de circulație și eliminarea blocajelor și a aglomerărilor, creșterea capacității de transport în vederea asigurării interconectării și interoperabilității între rute și noduri de transport, menținerea în rețeaua de infrastructură comunală, ridicarea sistemului de transport la standardele tehnice și la nivelul de servicii corespunzătoare cererii preconizate, facilitarea și ameliorarea conexiunilor între rețelele stradale, județene, interjudețene, naționale și internaționale de transport, mărirea vitezei de circulație.

Un alt proiect care a vizat infrastructura rutieră din Țițești a fost „Modernizare drum interes local în zona Golești, sat Țițești. Contractul a avut o valoare de 1.186.142,72 lei și a fost finanțat cu bani de la bugetul local și cel de stat. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe  17 aprilie 2023, finalizat la data de 30 martie 2024. Durata de execuție a contractului a fost de 7 luni, însă lucrările au fost sistate pe perioada rece.

Sursă foto. ediția tipărită

”Sunt încântat să vă anunț că proiectul de asfaltare a străzilor în satul Bucșenești Lotași a început! Mult timp de acum înainte vom beneficia astfel de condiții de trai și drumuri bune. Eforturile noastre pentru a moderniza toată infrastructura locală devin realitate, iar acest lucru nu ar fi posibil fără susținerea și încrederea voastră. Vă mulțumesc pentru răbdare și pentru că ați fost alături de noi. Aștept cu nerăbdare să vedem cum aceste lucruri vor îmbunătăți calitatea vieții noastre și vor crea o comunitate mai puternică și mai unită”, transmite primarul Gheorghe Savu.

Și infrastructura de utilități va fi modernizată prin proiecte însemnate

Un alt obiectiv de investiții important pentru comună, cel de extindere a sistemului de alimentare cu gaze, va fi realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Acesta presupune introducerea conductelor pe toate străzile adiacente drumurilor comunale. Practic, toate ulițele din comună vor fi acoperite și toate gospodăriile vor avea acces la rețeaua de alimentare cu gaze.

De asemenea, pentru suplimentarea surselor de apă în comună s-a obținut de la Ministerul Dezvoltării peste 1 milion de lei. Prin acest proiect va fi realizat un foraj de mare adâncime și un bazin de stocare de capacitatea de 250 metri cubi, precum și interconectarea cu sistemul de distribuire a apei potabile existent în satul Țițești.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S.C.Salubris S.A face angajări

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghe Savu | Ministerul Dezvoltării | Salubris | Țițești