Proiectul ”Pitești Tech City 2024” ajunge la cetățeni. PNL Argeș: ”Anveloparea blocurilor la Pitești trebuie să fie gratis!”

de | 20.02.2024 11:31 | Județean, Politic

PNL Argeș anunță că a organizat în zilele de 15 – 16 februarie un maraton de prezentări și dezbateri dedicate Proiectului liberal ”Pitești Tech City 2024”. Peste 400 de argeșeni, reprezentanți ai mediului antreprenorial dar și grupuri de cetățeni interesați de proiect s-au întâlnit cu reprezentanții PNL, printre care candidatul liberal la Primăria Pitești, Mihai Coteț și consilierul local piteștean Sorin Apostoliceanu, un om cu o vastă experiență în administrația locală piteșteană.

Pitești Tech City 2024 este proiectul conceput de liberalii argeșeni după modelul de dezvoltare urmat de Județul Cluj după anul 2012 și vizează realizarea unui veritabil salt de dezvoltare pentru economia argeșeană. De altfel, proiectul liberal vizează atragerea de investiții în industria argeșeană, cu un accent pe ramurile economice inovative, investiții în infrastructura județeană dar și atragerea de fonduri europene și folosirea de resurse locale pentru a îmbunătăți în mod direct viața piteștenilor prin creșterea eficienței energetice a locuințelor, promovarea unui transport public de calitate în toată zona metropolitană a Piteștiului etc. Cei de la PNL Argeș arată în comunicatul transmis că participanții la întâlniri au arătat că în domenii precum creșterea eficienței energetice, în ciuda unei varietăți de oportunități de finanțare, activitatea administrației locale din Pitești lasă mult de dorit.

”La Pitești bilanțul anvelopării blocurilor este mult mai mic față de alte municipii”

”La Pitești bilanțul anvelopării blocurilor este mult mai mic față de alte municipii reședință de județ. Nu dorim să politizăm această chestiune, nu este o treabă de partid, ține de organizare și de spiritul gospodăresc. Dacă îl ai sau nu! La Pitești, se pare că cei de la conducerea Primăriei nu îl au că altă explicație nu există! Fie că vorbim de municipii cu primari liberali, fie de municipii cu primari social-democrați, peste tot au fost găsite soluții de a veni în sprijinul oamenilor prin creșterea eficienței energetice. Doar la Pitești rezultatul este derizoriu în acest domeniu. De ce? Regula este că pentru a avea succes în domeniul fondurilor europene trebuie o administrație modernă. De asta am propus programe de digitalizare, administrația locală trebuie să aibă permanent informațiile despre starea orașului, despre imobile, asociațiile de proprietari, aglomerația de pe traseele de transport public etc. Dacă nu ai toate astea, dacă așteptăm să facem dosarele cu șină, momentele potrivite sunt pierdute, proiectele sunt ratate, vin alți primari și anunță programe cu 30 de blocuri, cu 70 de blocuri etc iar piteștenii stau și se uită în presă la aceste exemple!”, a declarat președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, referitor la activitatea administrației locale din Pitești în domeniul creșterii eficienței energetice, potrivit sursei citate.

”Are nevoie ca de aer de idei noi”

Totodată, potrivit sursei citate, Sorin Apostoliceanu a făcut o radiografie a nevoilor de dezvoltare ale Piteștiului, neonorate de actuala administrație: ”Nu trebuie să ne întrebăm dacă Piteștiul are nevoie de un proiect de dezvoltare locală precum Pitești Tech City 2024! Are nevoie ca de aer de idei noi, de un model coerent de dezvoltare! De a învăța din experiența altora, cum e Clujul! Vorbim despre proiecte care formează cartea de vizită a unui oraș modern dar la Pitești bilanțul este zero. Județul cu una din cele mai puternice tradiții industriale din România nu are parcuri industriale! Clujul construiește o linie de metrou și în Pitești există un singur pod peste Argeș. Nimeni nu vorbește despre cooperarea cu învățământul superior argeșean pentru formarea specialiștilor pentru industriile de perspectivă. PNL este în prezent singurul partid care are un program care răspunde la întrebări de acest tip.”

PNL Argeș va continua în perioada următoare întâlnirile de acest tip pentru promovarea proiectului său Pitești Tech City 2024.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tinerii din Curtea de Argeș s-au întâlnit să discute despre ceea ce și-ar dori să aibă în oraș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cluj | Pitești | Primăria Pitești | Sorin Apostoliceanu